Natuurgeneeskundige klinische aromatherapie

Natuurgeneeskunde: een holistisch alternatief

Lieverlos is een praktijk voor natuurgeneeskundige klinische aromatherapie. Natuurgeneeskunde heeft als doel het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderen met natuurlijke middelen. Dit gebeurt op een holistische manier, dit betekent dat bij de aanpak van een klacht rekening wordt gehouden dat lichaam en geest elkaar sterk beïnvloeden.

Klinische aromatherapie

Een aromatherapeut maakt gebruikt van etherische oliën, hydrolaten, maceraten en andere plantaardige producten. De hoofd behandelvorm bij Lieverlos is aromatherapie, daarnaast worden o.a. orthomoleculaire- en massagetherapie ingezet ter ondersteuning van de aromatherapieconsulten. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerde complexe stoffen vele male sterker dan het kruid. Ze hebben een helende werking op zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Een klinisch opgeleide aromatherapeut denkt vanuit een theoretische kader met, waar mogelijk, een wetenschappelijke onderbouwing.

Aromatherapie bij en na kanker:

Aromatherapie bij stress en burn-out:

Werkwijze Aromatherapie

1. Intake

Naar aanleiding van ons e-mail- of telefonische contact ontvang je een intakeformulier. Het formulier vul je thuis op je gemak in en stuur je voor je eerste consult terug. Ik lees alles zorgvuldig door en denk alvast na over hoe ik jou het beste kan begeleiden.

2. Behandelplan

Tijdens onze eerste afspraak bespreken we de intake en mijn werkwijze. Ik schrijf de afspraken en adviezen op in een behandelplan. Dat plan kan, indien gewenst, gedeeld worden met je behandelend arts. Hierin staat beschreven welke producten en technieken ik zal inzetten om je te ondersteunen bij je hulpvraag. Vervolgens kun je tijdens de aromavoorkeurenbehandeling je neus volgen en je hart open.

3. Vervolgafspraken inplannen

Na afloop van het eerste consult plannen we, indien gewenst, een of meerdere vervolgafspraken in.

4. Factuur

De sessies duren 70 minuten, je kunt in de praktijk contant betalen of via een Tikkie. Op dezelfde dag stuur ik je een factuur. De natuurgeneeskundige consulten komen in aanmerking voor vergoeding mits je aanvullend verzekerd bent en je zorgverzekeraar zowel VBAG als mijn behandelvorm erkent.

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

Download mijn gratis e-boeken: Zelfcompassie bij kanker en Zen in het dagelijks leven.