Zijns-georiënteerde werkvormen

als onderdeel van een aromatherapiesessie

De zijnsmodus

In het leven van veel volwassenen wordt de zijnsmodus vaak vergeten; we zijn meer gericht op de zogenaamde doe- of denkmodus. We worden vaak volledig geleefd door onze denkgeest, die zich voornamelijk richt op het verleden of de toekomst. De denkgeest kan met haar verhalen veel stress veroorzaken. De zijnsmodus daarentegen bevindt zich in het hier en nu en kan worden omschreven als open, tijdloos, onbegrensd en vredig. Ze wordt makkelijk over het hoofd gezien. Wat vaker de tijd nemen om de onbegrensde ruimte van de zijnsmodus te ervaren is helend en dat kun je oefenen. Zijnsgeoriënteerde werkvormen helpen daarbij.

Mindfulness en compassiewerk

Bij praktijk Lieverlos vind je zijnsgeoriënteerde werkvormen zoals mindfulness en compassiewerk. Daarnaast maak ik gebruik van hartcoherentie, autogene training en andere stressreductietechnieken om lichaam en geest in een meer ontspannen en accepterende staat te brengen.

Ik ben als erkend mindfulnesstrainer aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en verzorg individuele en duo mindfulnesstrainingen. Deze zijn officiële 8-weekse MBSR-trainingen, die door sommige zorgverzekeringen deels vergoed worden.

Stuur mij het gratis e-boek, Zelfcompassie in stressvolle tijden, een persoonlijk verhaal met mooie oefeningen