Orthomoleculaire therapie en leefstijlgeneeswijze

Orthomoleculaire therapie kan een onderdeel van een natuurgeneeskundige behandeling zijn. Een natuurgeneeskundig therapeut streeft ernaar de gezondheid van mensen te verbeteren met behulp van natuurlijke middelen. Een orthomoleculair therapeut richt zich hierbij vooral op voeding en supplementen. Een orthomoleculair therapeut weet dus veel van het menselijk lichaam en van de stofwisseling en haar chemie in het bijzonder.

Gezonde voeding

Over de precieze invulling van gezonde voeding lopen de meningen enorm uiteen. Praktijk Lieverlos volgt de lijn van plantaardige onbewerkte voeding als basis. Supplementen, kruiden en etherische olie kunnen, naast goede voeding, ook een onderdeel van een gezonde leefstijl zijn. Altijd als aanvulling en nooit als vervanging. Zie het maar als hulpmiddelen die het pad naar een vitaal leven net iets makkelijker maken.

Schadelijke stoffen verminderen

Naast goede stoffen opnemen is het ook belangrijk dat er minder schadelijke stoffen binnenkomen. Medicijnen, verzorgingsproducten, huishoudelijke producten en voeding, ze kunnen allemaal schadelijke stoffen bevatten. Deze kunnen ons op korte of op lange termijn ziek maken. Dus de toxische lading naar beneden brengen is ook een onderdeel van orthomoleculaire leefstijlgeneeswijze.

Leefstijl optimaliseren

Omdat een mens niet alleen een lichaam heeft maar ook een denkgeest en deze twee elkaar beïnvloeden, zal een vitaal leven om een holistische aanpak vragen. Leefstijlfactoren, zoals ontspanning, mindset, beweging en slaap kunnen dan ook een belangrijk onderdeel van orthomoleculaire leefstijlgeneeswijze zijn.

Vergoedingen zorgverzekeraar

Orthomoleculaire therapie als onderdeel van een aromatherapie consult wordt (indien je hier een aanvullende verzekering voor hebt) vergoed. Als je uitsluitend voor een orthomoleculair consult komt wordt het door de zorgverzekeraar niet vergoed.

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

Download mijn gratis e-boeken: Zelfcompassie bij kanker en Zen in het dagelijks leven.