Orthomoleculaire therapie

als onderdeel van een aromatherapiesessie

Orthomoleculaire therapie

Een natuurgeneeskundig therapeut streeft ernaar de gezondheid van mensen te verbeteren met behulp van natuurlijke middelen. Een orthomoleculair therapeut richt zich vooral op voeding en supplementen en heeft veel kennis van het menselijk lichaam, met name van de stofwisseling.

Gezonde voeding

Er zijn verschillende opvattingen over wat precies gezonde voeding is. Praktijk Lieverlos volgt de lijn van plantaardige, onbewerkte voeding als basis. Supplementen en kruiden kunnen een rol spelen als aanvulling op goede voeding, maar nooit als vervanging.

Schadelijke stoffen verminderen

Naast het binnenkrijgen van voldoende goede stoffen is het ook belangrijk om minder schadelijke stoffen op te nemen. Medicijnen, verzorgingsproducten, huishoudelijke producten en voeding kunnen allemaal schadelijke stoffen bevatten. Het verminderen van deze toxische belasting maakt deel uit van de orthomoleculaire leefstijlgeneeswijze.

Leefstijl optimaliseren

Een holistische aanpak is nodig, aangezien een mens niet alleen een lichaam heeft, maar ook een denkgeest, en deze twee elkaar beïnvloeden. Leefstijlinterventies zoals; ontspanning, mindset, beweging en slaap zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de natuurgeneeskundige gereedschapskist van praktijk Lieverlos.

Stuur mij het gratis e-boek, Zelfcompassie in stressvolle tijden, een persoonlijk verhaal met mooie oefeningen