Vitaliteit en stressreductie voor vrouwen

Natuurgeneeskundig consult iets voor jou?

Lieverlos is een vitaliteitspraktijk in 2016 opgericht door natuurgeneeskundig therapeut Caroline Vermeulen. In mijn praktijk help vrouwen om minder stress, meer energie en beter immuunsysteem te verkrijgen. Dat doe ik in de praktijk in Amsterdam. Ik ben opgeleid als: shiatsu/massagetherapeut, mindfulness/stressreductie coach en aromaconsulent en orthomoleculair voedingstherapeut. Daarnaast volg ik een opleiding voor klinisch aromatherapeut. Met natuurlijke interventies het immuunsysteem versterken, energetisch op te laden en zo de beste kansen op een lang en vitaal leven te creëren: dat is mijn missie.

Ik help je graag bij de volgende klachten

Stress- en vitaliteitsklachten. Bij vitaliteitspraktijk Lieverlos kun je terecht voor allerlei soorten stress- en vitaliteitsgerelateerde klachten. Ik werk altijd met een op maat gemaakt behandeltraject, waarbij je leert hoe je je lichaam en geest weer kunt ontspannen en je immuunsysteem kunt versterken. Orthomoleculaire voedingstherapie, aromatherapie, massagetherapie en stressreductietechnieken kunnen daar allemaal een onderdeel van zijn.

Overspannenheid een beetje stress is helemaal niet erg, maar als je vaak en veel stress hebt kan dat je volledig uitputten. Bij uitputting spreken we dan over burn-out syndroom of overspannenheid. Stressreductietherapie, massagetherapie, orthomoleculaire voedingstherapie en aromatherapie kunnen allemaal onderdeel zijn bij een behandeltraject waarbij stressreductie op de voorgrond staat.

Hoge spierspanning en of pijnklachten zijn veel voorkomende stressgerelateerde klachten, die vaak voortkomen uit een fysieke of mentale overbelasting. Massagetherapie is bij uitstek geschikt voor dit soort klachten. Zeker als massagetherapie ondersteund wordt met aromatherapie en stressreductietechnieken.

Vermoeidheid is ook een echte leefstijlklacht die vaak het gevolg is van langdurige stress en of een niet vitale leefstijl. Natuurlijk is het belangrijk om eerst uit te sluiten of er geen onderliggende fysieke of mentale ziekten aanwezig zijn. Maar heel vaak is dit bij vermoeidheidsklachten niet het geval en als dat zo is kan ik met jou aan de slag. Voeding, massagetherapie, aromatherapie en mindfulness behoren allemaal tot de mogelijkheden om jouw vermoeidheidsklachten aan te pakken en je vitaliteit te versterken.

Overgangsklachten. De menopauze, is een fase die voor veel vrouwen spanning en ongemak geeft. Fysiek, maar vaak ook emotioneel en mentaal gebeurt er veel. Ik help je om je overgangsklachten te verzachten. Je leert hier om te focussen op je kracht, te accepteren wat je niet kunt veranderen en los te laten wat je niet meer nodig hebt. Ik zet aromatherapie in bij emotionele en fysieke ongemakken. Ik maak mooie oliën die het hart openen en het hoofd koel houden. Daarnaast gebruik ik massagetherapie om op een prettige ontspannen manier meer met je lijf in contact te komen. Stressreductie-coaching en voedingsadviezen behoren ook tot de mogelijkheden.

Vitaal na (borst)kanker Een speciaal plekje in mijn hart, hebben mensen die kanker hebben gehad. Als geen ander weet ik dat kanker je wereld op zijn kop zet en dat liefdevolle ondersteuning, na een periode van stress en intensieve behandelingen, meer dan welkom is. Afhankelijk van de precieze hulpvraag kunnen een of meer van de volgende interventies ingezet worden: massagetherapie, aromatherapie, mindfulness en voeding- en leefstijladviezen. De zorg die ik geef is er op gericht om jouw welzijn te vergroten, stress te verminderen en je immuunsysteem te versterken. Binnen al mijn werkgebieden weet ik precies wat wel en wat niet mogelijk is in de nazorg bij kanker. De zorg die ik geef is complementair, ik zal dus nooit op de stoel van jouw medisch specialist gaan zitten. Aanvullende zorg, mits gegeven door een professioneel therapeut kan echt het verschil maken.

Huidklachten kunnen door stress verergeren of er zelfs door ontstaan, maar ze kunnen vooral veel stress opleveren. Ik ben geen huidtherapeut maar wil hier toch graag iets over zeggen. Omdat vrouwen met huidklachten soms last van stress en schaamte hebben wil ik je laten weten dat je bij Lieverlos welkom bent zoals je bent. Bovendien kun je met de bepaalde plantenstoffen en de goede olie de huidklachten veel rustiger krijgen. Tenslotte kunnen mindfulness en andere stressreductie technieken je helpen om meer ontspannen in het leven te staan.

Ontspanningsmassage, wil je gewoon lekker ontspannen en is er heen specifieke klacht of hulpvraag waar je aan wilt werken dan kan dat ook. Voor een ontspanningsmassage is geen intake nodig. Je kan hier heerlijke oliemassages, relaxte shiatsu massage of een verwarmende hotstone massage krijgen. Let op de zorgverzekeraar vergoed deze behandelingen niet.

Ook behoort een individuele mindfulness training (mbsr) tot de mogelijkheden bij Lieverlos.

Contact
Lieverlos is gevestigd aan de Holendrechtstraat in de Rivierenbuurt van Amsterdam-Zuid. De schone en sfeervolle praktijkruimte bevindt zich op de tweede verdieping en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je met de auto; er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Voor het maken van een afspraak klik hier.

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25