Orthomoleculaire voedingstherapie

Orthomoleculaire voedingstherapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. De natuurgeneeskunde streeft ernaar de gezondheid van mensen te verbeteren met behulp van natuurlijke middelen. Een orthomoleculair therapeut wil de gezondheid verbeteren door het lichaam de optimale hoeveelheid moleculaire stoffen aan te rijken. Deze stoffen haal je vooral uit goede voeding en specifieke kruiden en indien nodig uit supplementen. Een orthomoleculair therapeut weet dus veel van het menselijk lichaam en van de stofwisseling en haar chemie in het bijzonder.

 

Gezonde voeding op de eerste plaats

Hoe natuurlijker hoe beter, dat is mijn visie. Daarom kijk ik als natuurgeneeskundig orthomoleculair therapeut altijd eerst naar  jouw voedingsgewoonten. Gezonde en gevarieerde voeding is namelijk belangrijk voor een goed werkend immuun systeem en een vitaal leven. Over de precieze invulling van gezonde voeding lopen de meningen enorm uiteen. Ik volg de lijn van plantaardige onbewerkte voeding als basis en dan kijken we samen wat er verder bij jou past.  Voor de een is dat een puur plantaardige leefstijl voor de ander is dat een leefstijl met vlees en vis.

 

Dan pas supplementen (met mate)

Supplementen kunnen naast goede voeding ook een onderdeel van een gezondere leefstijl zijn. Maar altijd als aanvulling op goede voeding en niet als vervanging. We kunnen veel uit voeding halen maar door verschillende oorzaken zitten er tegenwoordig wel minder mineralen en vitaminen in groenten en fruit dan vroeger. Je moet dus behoorlijk gezond eten wil je alle vitaminen en mineralen in optimale hoeveelheden binnen te krijgen. Daarnaast kunnen we door ziekten en leefstijl aan bepaalde stoffen meer behoeften hebben. Supplementen, kruiden en ook etherische olie kunnen helpen om deze optimale waarden te bereiken, met mate en het liefst tijdelijk. Zie het maar als hulpmiddelen die jou pad naar een vitaal leven niet iets makkelijker maken.

 

Schadelijke stoffen verminderen

Naast goede stoffen opnemen is het ook belangrijk dat we minder schadelijke stoffen binnen krijgen. Medicijnen, verzorgingsproducten, huishoudelijke producten en voeding, ze kunnen allemaal schadelijke stoffen bevatten. Deze kunnen ons op korte of op lange termijn ziek maken. Ik help je met de zogenaamde toxische lading naar benden te brengen. Gelukkig heeft ons lichaam een sterk zelfherstellend vermogen, dus het is nooit te laat om het roer om te gooien en te kiezen voor goede zelfzorg

 

Leefstijl optimaliseren

Omdat een mens niet alleen een lichaam heeft maar ook een denkgeest en deze elkaar beïnvloeden, zal een vitaal leven om een holistische aanpak vragen. Leefstijl factoren, zoals ontspanning, mindset, beweging en slaap kunnen dan ook een belangrijk onderdeel van jouw behandeling zijn. Het fijne van natuurgeneeskundige orthomoleculaire therapie is dat je leert hoe jezelf je gezondheid kunt optimaliseren met natuurlijke middelen. Het is super motiverend om te zien dat door de stappen die jezelf zet je gezondheid er daadwerkelijk op vooruit gaat.

 

Kleine haalbare stappen: mijn werkwijze

Vitaler en gezonder worden met kleine haalbare stappen die binnen jou comfort zone liggen. Ik heb daar een methode voor ontwikkeld heel simpel maar heel doeltreffend. We bepalen samen de grote van jou stappen, net als de hoeveelheid stappen die je kan en wil zetten. Het is net als bij de gym als je te zwaar gaat trainen heb je kans op een blessure en stop je, als je niet traint of veel te licht gebeurt er niks. De bedoeling is dus precies het juiste te doen zodat je het vol houdt maar dat er ook echt iets gebeurt. Ik ben eerlijk in het werken met jou, ik kan jou spiegelen waar dat nodig is maar altijd met compassie want ik weet als geen ander hoe hobbelig het pad kan zijn.

 

Voor jou?

Ik heb me als natuurgeneeskundig orthomoleculair-therapeut gespecialiseerd in:

  • Vitaliteit en stressreductie bij vrouwen (o.a. vermoeidheidsklachten, overgangsklachten)
  • Vitaliteit en stressreductie tijdens de zwangerschap (een gifvrije blije baby)
  • Vitaliteit en stressreductie na kanker (herstel en preventie)
  • Overgewicht ( goed gewicht zonder afslankdieet )
 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25