Chi-Massagetherapie

Chi-Massagetherapie

Chi-massagetherapie is een unieke behandelwijze gericht op de doorstroming van energie en het losmaken van fysieke, mentale en emotionele spanning via het lichaam. Ik gebruik daarbij de denk- en werkwijze uit de Traditionele Chinese Geneeswijze dit is een natuurgeneeswijze waarbij de focus ligt op het energetisch in balans brengen van lichaam en geest. Specifieke energiebanen en acupressuurpunten worden tijdens een ontspannende behandeling gestimuleerd, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

De massages kunnen diep en stevig zijn, maar ook zacht en dynamisch. Ik pas de massage altijd aan de mogelijkheden en behoeften van jouw lichaam aan. Ik ben opgeleid in Shiatsu, Thaise en Zweedse massage. Voorafgaand aan een behandeling, bespreek ik wat jouw wensen zijn en welke technieken voor jou het fijnst zijn.

Aroma therapie
Naast deze manuele technieken werk ik met aroma- en fytotherapie. Ik verwerk etherische oliën en soms ook andere plantenstoffen in massage-olie, verstuivers, crème, zalf, wikkels, etc. Deze therapeutische producten worden specifiek voor jou op maat gemaakt en zijn passend bij jouw hulpvraag. Etherische oliën zijn hele krachtige, heilzame stoffen.  Ze hebben een zeer specifieke werking en moeten zorgvuldig gekozen worden. Je kunt het zien als plantmedicijn. Ze hebben een fysieke en een mentale/emotionele werking. Dat maakt ze zo bijzonder. Ik werk alleen met biologische etherische oliën. Ik ben op de hoogte van hun indicaties en contra-indicaties. De producten die ik in de praktijk gebruik, zijn onderdeel van jouw behandeling en dus bij de prijs inbegrepen. Voor producten die je mee naar huis gaan neemt, wordt wel een vergoeding gevraagd.

Stressreductie
Indien nodig worden de behandelingen aangevuld met ontspanningsoefeningen en technieken om stressvolle overtuigingen los te laten. Ook kunnen oefening voor thuis onderdeel van de behandeling zijn.

Mijn werkplek en jouw comfort

In de praktijkruimte lig je op een zachte en brede massagetafel die verwarmt kan worden. Ik gebruik grote zachte handdoeken en alles is natuurlijk schoon. Soms werk ik ook op een massagestoel als dat voor jouw lichaam geschikter is. Voor zwangere vrouwen werk ik met de Body-Cushion: deze speciaal ontwikkelde zwangerschapskussens maken het mogelijk om comfortabel op je buik te liggen gedurende alle fasen van je zwangerschap.

Hotsone
Bij het supplement Hotstone maak ik gebruik van –hoe kan het ook anders- warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van circa 40°C. Ik gebruik bij deze massage basaltstenen: ijzerhoudende, vulkanische stenen die de warmte goed vasthouden. Tijdens het strijken met de stenen over de huid, trekt de warmte uit de stenen in de huid en de onderliggende weefsels. Ik wissel het strijken met de stenen telkens af met masseren met de handen. Door de warmte van de stenen in combinatie met massage kunnen de spieren zich makkelijk ontspannen.

Contact
Lieverlos is gevestigd aan de Holendrechtstraat in de Rivierenbuurt van Amsterdam-Zuid. De schone en sfeervolle praktijkruimte bevindt zich op de tweede verdieping en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je met de auto; er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Voor het maken van een afspraak klik hier.

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25