Chi-Massagetherapie

Chi-Massagetherapie

Chi-massagetherapie is een unieke behandel wijze, gericht op de doorstroming van energie en het losmaken van fysieke, mentale en emotionele spanning via het lichaam. Ik gebruikt daarbij de denk- en werkwijze uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. TCG is een natuurgeneeswijze, waarbij de focus ligt op het energetisch in balans brengen van lichaam en geest. Specifieke energiebanen en acupressuur punten worden tijdens een ontspannende behandeling gestimuleerd waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. De massages kunnen diep en stevig zijn maar ook zacht en dynamisch. Ik pas de massage altijd aan de mogelijkheden en behoeften van jouw lichaam aan. Ik ben opgeleid in Shiatsu-, Thaise- en Zweedse massage. Voor een behandeling bespreek ik wat jouw wensen zijn en welke technieken voor jou het fijnst zijn.

Naast deze manuele technieken werk ik met aroma en fytotherapie. Ik verwerk etherische olie en soms ook andere plantenstoffen in massageolie, verstuivers, crème, zalf, wikkels etc. Deze therapeutische producten worden specifiek voor jouw op maat gemaakt en zijn passend bij jou hulpvraag. Etherische oliën zijn hele krachtige, heilzame stoffen hebben zeer specifieke werking en moeten zorgvuldig gekozen worden. Je kunt het echt zien als planten medicijnen. Ze hebben een fysieke maar ook een mentale/emotionele werking, dat maakt ze zo bijzonder. Ik werk alleen met biologische etherische oliën, bovendien weet ik wat ik doe, ik ken al mijn oliën, hun indicaties en contra-indicaties. De producten die ik in de praktijk gebruik zijn onderdeel van jou behandeling en dus bij de prijs inbegrepen. Voor producten die mee naar huis gaan wordt wel een vergoeding gevraagd.

Indien nodig worden de behandelingen aangevuld met ontspannings-oefeningen en technieken om stressvolle overtuigingen los te laten. Ook kunnen oefening voor thuis onderdeel van het traject zijn.

Mijn werkplek en jouw comfort

Je ligt hier op een zachte en brede massage tafel die verwarmt kan worden. Ik gebruik heerlijke grote zachte handdoeken en lakens en alles is natuurlijk schoon. Soms werk ik ook op een massagestoel als dat voor jou lichaam of een deel van jou lichaam geschikter is. Voor Zwangere vrouwen werk ik met de Body-Cushion; deze speciaal ontwikkelde zwangerschapskussens komen op de massagetafel te liggen en maken het mogelijk om comfortabel op je buik te liggen gedurende alle fasen van je zwangerschap.

Bij een suplement Hotstone maak ik gebruik van –hoe kan het ook anders- warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van circa 40°C. Ik gebruik bij deze massage basaltstenen: ijzerhoudende, vulkanische stenen die de warmte goed vasthouden. Tijdens het strijken met de stenen over de huid, trekt de warmte uit de stenen in de huid en de onderliggende weefsels. Ik wissel het strijken met de stenen telkens af met masseren met de handen. Door de warmte van de stenen in combinatie met het masseren kunnen de spieren zich makkelijk ontspannen.