Hartcoherentie


Hartcoherentie: stressreductie coaching
We leven in een veeleisende maatschappij en bijna iedereen ervaart regelmatig stress. Een beetje stress kan lekker zijn, het zet je al het ware op scherp. Te veel stress is niet gezond, het put je lichamelijk en geestelijk uit en op een gegeven moment kunnen klachten ontstaan zoals: slapeloosheid, snelle ademhaling, hoofdpijn, buikpijn, hyperventilatie, angst, vermoeidheid, hoge bloeddruk en burn-out.

Ervaar je regelmatig stressklachten en/of vind je het moeilijk om je te ontspannen? Wil je op een eenvoudige manier leren om hier iets aan te doen? Dan is hartcoherentie coaching iets voor jou.

Wat is dat?
In gemiddeld 5 sessies van een uur leer je je stresspatronen te doorgronden en leer je onder andere de techniek van hartcoherentie aan. Ook leer je deze technieken effectief in je leven in te zetten. Hartcoherentie is een eenvoudige maar zeer doeltreffende techniek bij stress gerelateerde klachten.
Stress gerelateerde klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen door hartcoherentie. Dit is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren: onder andere je eigen inzet, de omstandigheden die de stressklachten beïnvloeden en je persoonlijke gevoeligheden. Daarom zullen we al deze gebieden meenemen in het proces. Het mooie van hartcoherentie dat je het altijd en overal kunt doen en zo dus zelf grote invloed kunt uitoefenen op je stressklachten. In de praktijk maak ik gebruik van de zogenaamde biofeedback apparatuur: deze apparatuur toont of je hart coherent is.

 

Heb je meer informatie nodig? Neem dan vooral contact met me op.
Caroline: 0629016596 of info@lieverlos.nl