8 weekse mindfulness training Amsterdam


Lieverlos small group Mindfulness training

Bij Caroline van Lieverlos draait alles om persoonlijke aandacht. Door de kleine groepen is mogelijk om meer aandacht te besteden aan iedere deelnemer en daar gaat het om bij mindfulness: aandacht. Wat extra begeleiding bij het leren mediteren wordt zeer gewaardeerd. De maximale groepsgrootte is 5 deelnemers.

Een 8-weekse training

De Lieverlos small group mindfulness training Amsterdam bestaat uit 8 sessies van ongeveer 2 uur en één oefendag. Iedere sessie heeft een eigen thema. Stress herkennen en het omgaan met grenzen zijn hier voorbeelden van. Op tweederde van de training is er een oefendag. Deze dag biedt de gelegenheid om langduriger met mindfulness te oefenen en hier op een dieper niveau contact mee te maken. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt. Een wekelijkse oefensessie, gedurende 8 weken is goed te overzien en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten.

Praktische training

Mindfulnesstraining is geen theoretische, maar een praktische training. Je leert door te doen. Theorie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast is er tijd voor feedback en het uitwisselen van ervaringen met de andere cursisten.

Dagelijks oefenen

Aandacht trainen is een vaardigheid die je niet uit een boekje kunt leren, dat heeft oefening nodig. Tijdens de mindfulness training Amsterdam is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de training geldt als richtlijn om 6 dagen per week drie kwartier per dag te oefenen.

Voor wie is mindfulness training?

Voor iedereen die:
• de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren.
• stress ervaart en hier beter mee om zou willen gaan.
• zich meer op z’n gemak voelt in een kleine groep
• wil leren om zijn grenzen beter te bewaken
• het gevoel heeft geleefd te worden en niet weet hoe dit te veranderen.

Wat levert het je op ?

Positieve effecten van de mindfulness cursus Amsterdam, van lieverlos, kunnen zijn:
• minder piekeren, meer concentratie;
• meer ontspanning, meer rust, beter slapen;
• sneller loslaten van negatieve gebeurtenissen;
• meer kunnen genieten van het moment;
• verbeteren van energie en zelfvertrouwen;
• beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen;

Cursusmateriaal

Inbegrepen bij de cursus mindfulness Amsterdam zijn een werkboek met achtergrondinformatie en mindfulnessoefeningen en 6 audiobestanden met begeleidende meditatie- en yogaoefeningen waar je dagelijks thuis mee gaat oefenen.

Kosten

De kosten bedragen € 395,– inclusief uitgebreide cursusmap, zes audiobestanden, stilte dag, persoonlijk intake gesprek, 8 sessies van ongeveer 2 uur. Ook de stilte dag met een mindful thee ceremony t.w.v. € 100 is bij deze prijs inbegrepen.

Data

De eerstvolgende training start op zaterdag 9 juni van 10:30 tot 12:30 uur. Stilte dag: 22 juli 2018.

 

Kennismakingsgesprek

Wanneer je je inschrijft, hebben we een kennismakingsgesprek waarin we jouw wensen en verwachtingen bespreken. Ik vertel dan ook wat meer over de inhoud van de mindfulness cursus Amsterdam, waarna we in onderling overleg bepalen of de training ook echt wat voor je is.