Stressreductie therapie

Voor wie?

Stressreductie: iedereen die last van stress heeft is welkom. Of dat nu veel of weinig stress is, als je wilt ontstressen, is dit jouw plek. We werken met een op maat gemaakt behandeltraject waarbij je leert hoe je lichaam en geest weer kunt ontspannen. Het vraagt wel de bereidheid om te oefenen en open te staan voor inzicht en verandering. We zijn hier ook eerlijk en duidelijk, als we het idee hebben dat dit niet de beste plek voor je is, vertellen we je dat. Soms adviseren we je om eerst langs de huisarts te gaan, om een fysieke oorsprong voor jouw klacht uit te sluiten. We geven je zo goed mogelijk advies.

De werkwijze

We beginnen altijd met een uitgebreide intake. Je beantwoordt een aantal relevante vragen, die we samen bespreken. Aan de hand daarvan maken we een behandelplan. Hier staat in wat jouw hulpvraag is en hoeveel sessies we ongeveer nodig hebben. Tussen 5 en 10 sessies is gebruikelijk.

Bij Lieverlos werken we holistisch. Dat betekent dat lichaam, geest en energie verbonden zijn. Ze hebben dus ook alle drie een plek in de behandeling.

 

Praktisch gezien betekent dit:

• Je leert hier een of meerdere ontspannings- of energetische technieken aan.
• Hartcoherentie en autogene training zijn hier voorbeelden van.
• Je wordt gecoacht en krijgt inzicht in jouw stresspatronen.
• Shiatsu massage: klassieke acupressuur punten voor meer energie en stressreductie.
• Mindfulness is altijd een onderdeel van de werkwijze, soms expliciet, soms impliciet.
• Elke behandeling is uniek: de bovenstaande methodieken stemmen we af op jouw persoonlijke behoeften.

 

Een individuele orginele mbsr mindfulnesstraining behoort ook tot de mogelijkheden.

Herken jouw stress-symptomen

De lijst is van stressklachten is groot. Een beetje stress is niet erg, maar als je vaak en veel stress hebt kan het je volledig uitputten. We spreken dan over burn-out syndroom, oververmoeidheid of overspannen. Bij Lieverlos kun je terecht voor allerlei soorten stress gerelateerde klachten.

 

Misschien herken jezelf wel in een of meer van de volgende stress-symptomen?

 

  • Lichamelijke stress-symptomen: hoofdpijn, rugpijn, stijve schouders, gespannen spieren, maagklachten, spastische darm, diaree, slapeloosheid, vermoeidheid, hoge adem, hyperventilatie, benauwdheid, droge mond, zweten.
  • Psychische stress-symptomen: snel geïrriteerd, gefrustreerd, boos, bang, piekeren, snel huilen, gevoel van ongelukkigheid, machteloosheid, somber.
  • Gedragssymptomen: bazigheid, snauwerigheid, overdreven kritisch tegenover anderen, nog harder je best doen, meer klagen, jezelf afzonderen, overmatig eten, -drinken, -roken.

 

Herkenbaar of heb je andere stress-symptomen? Blijf er vooral niet te lang mee rondlopen, bel ons gerust voor vrijblijvend gesprek.

mindfulness

Mindfulness is altijd een onderdeel van het stressreductie traject, soms expliciet soms impliciet. Ook kun je hier een individuele 10-weekse mindfulness based stressreductie training (MBSR-training) volgen. Ben je in deze 10-weekse training geïnteresseerd of wil je daar meer over weten vul dan het contact formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

Wat is mindfulness.

Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het huidige moment met een milde en vriendelijk houding. Bij mindfulness oefen je om de dingen die in het hier en nu plaatsvinden zonder oordeel en gehechtheid te bekijken. We vinden al snel iets van onze ervaringen: het is prettig of vervelend, goed of fout. Het is niet per definitie fout dat we ergens iets van vinden, maar vaak hebben we niet door dat we vast zitten in automatische denk- en doe-patronen. Je daar bewust van zijn geeft meer keuzevrijheid en minder stress. Piekeren over het verleden of zorgen over de toekomst zijn veelvoorkomende automatische mentale patronen die stress opleveren. Met Mindfulness leer je hier op een constructieve manier mee omgaan.

Tarieven en vergoedingen

Tarieven natuurgeneeskundig consult (stressreductie therapie)

stressreductie therapie: 75 minuten: € 85,00

 

Pakket: stressreductie therapie: € 375  (€ 75,00 per sessie)

  • 5 sessies van 75 minuten (4 maanden geldig)
  • Gratis vrijblijvende telefonische intake van 20 minuten t.w.v. € 25,00

 

Pakket: individuele mindfulness training € 750

  • 10 wekelijkse sessies van 75 minuten.
  • werkboek en mp3 bestanden met meditaties
  • Vrijblijvende telefonische intake
  • 50% korting op een mindfulness stilte dag

 

Vergoeding natuurgeneeskundig consult en mindfulness.

Caroline is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC en VMBN waardoor zij als zorgverlener wordt erkend door zorgverzekeraars. Vergoedingen zijn afhankelijk van jouw (aanvullende) verzekering.

 

 

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Daarna wordt het consult in rekening gebracht.

Openingstijden en contact

Openingstijden

Maandag starttijden: 14:30, 16:00, 18:30, 20:00.
Dinsdag starttijden: 10:30, 12:00, 15:00, 16:30.
Vrijdag starttijden: 14:30, 16:00, 18:30, 20.00.
Zaterdag starttijden: 10:30, 12:00, 15:00, 16:30.

 

Contact

Je kunt je hier aanmelden

. De stressreductie therapie wordt gegeven door natuurgeneeskundig therapeut Caroline Vermeulen. Hier meer info over haar achtergrond.

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25