No-stress-massagetherapie

Alleen voor vrouwen

Speciaal voor vrouwen biedt Caroline van Lieverlos no-stress massage therapie aan. Deze holistische massages ontspannen lichaam én geest waardoor stress gerelateerde klachten kunnen verdwijnen. Voorafgaand aan de behandeling is er een korte intake waar we  jouw hulpvraag en wensen bespreken. Tijdens de behandeling richt Caroline zich op de doorstroming van energie en het losmaken van fysieke en mentale spanning. Ze gebruikt daarbij de denk- en werkwijze uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. TCG is een natuurgeneeswijze, waarbij de focus ligt op het in balans brengen van lichaam en geest. Specifieke energiebanen en acupressuur punten worden tijdens een ontspannende behandeling gestimuleerd waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Acupressuur lijkt op acupunctuur, alleen worden de duimen gebruikt om de punten te stimuleren i.p.v. naalden. Naast deze manuele technieken gebruikt Caroline biologische etherische oliën die specifiek voor jou worden samengesteld. Indien gewenst worden de behandelingen aangevuld met ontspanningsoefeningen en technieken om stressvolle overtuigingen los te laten.

 

Caroline is paramedische natuurgeneeskundig massage therapeut en zij biedt verschillende soorten therapeutische massages aan.

Shiatsu/Thaise yoga massage

Thaise yoga massage en Shiatsu massage hebben heel veel gemeen. Caroline heeft haar wortels in de therapeutische Thaise massage en heeft later verschillende aanvullingen uit de shiatsu therapie gedaan. De massage wordt over de kleding heen op een mat op de grond gegeven maar soms ook op de massagetafel als dat voor de ontvanger prettiger is. In de praktijk ligt een dikke futon waarop je, je makkelijk kunt overgeven aan de milde yoga-strekkingen, die veel ruimte en ontspanning in het lichaam en geest creëren. De flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe en je houding verbetert. Door voor jou specifieke energiebanen en acupressuur punten te behandelen wordt het lichaam weer in balans gebracht en verbetert de algehele vitaliteit. Verschillende manuele technieken verbeteren de doorbloeding, en afvalstoffen worden versneld afgevoerd. Hierdoor zullen pijnklachten verminderen of helemaal verdwijnen. Thaise/shiatsu massage past uitstekend binnen onze stressvolle westerse samenleving. Naast een gebrek aan ontspanning, zitten we vaak ook hele dagen achter de computer en bewegen we steeds minder. Daardoor krijgen we allerhande klachten die met de strekkingen en acupressuur kunnen worden verholpen. Thaise/shiastu massage kan diep en stevig zijn maar ook zacht en dynamisch. Ik pas de massage altijd aan de mogelijkheden en behoeften van jouw lichaam aan.

Tijd: 75 minuten

Klassieke massage

Bij de klassieke of Zweedse massage kunnen een aantal verschillende massagetechnieken gebruikt worden: zoals drukken, kneden, strijkingen en kloppen op de spieren. De klassieke massage laat zich mooi combineren met verschillende shiatsu technieken. Deze massage ontspant het lichaam en de spieren; huid en spieren raken beter doorbloed waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en pijnklachten verdwijnen of verminderen. Door de positieve aanrakingen worden hormonen aangemaakt die stress verminderen en het immuunsysteem versterken. Bij de klassieke massage gebruik ik biologische olie die mild en goed is voor de huid. De olie maak ik heerlijk geurend door er biologische etherische olie van een goede kwaliteit aan toe te voegen. Etherische oliën worden al eeuwen ingezet om hun therapeutische werking.

Tijd: 75 minuten

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een heerlijke ondersteuning als je in verwachting bent. Tijdens een zwangerschap verandert er veel in een snel tempo. Je kindje groeit, je buik wordt groter, spieren en banden worden opgerekt en je bekken komt onder druk te staan. Je hormoonhuishouding verandert en je lichaam houdt vaak iets meer vocht vast. Bij veel vrouwen neemt ook de spanning toe voor de naderende bevalling. Al deze veranderingen kunnen fysiek en emotioneel ongemak veroorzaken. Goed voor lichaam en geest zorgen is in deze periode heel belangrijk. Zwangerschapsmassage speciaal afgestemd op de zwangere vrouw kan jou in deze periode ondersteunen. Massages stimuleren de doorbloeding, waardoor lymfe en afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Door positieve aanrakingen worden hormonen aangemaakt die stress verminderen en het immuunsysteem versterken, dit is goed voor jou en je kindje. Ik omring je tijdens de zwangerschapsmassage uiteraard met veel aandacht. In de rustige en schone praktijkruimte liggen de Body-Cushions voor je klaar. Deze kussens hebben borst- en buikuitsparingen waardoor het weer prettig is om op je buik te liggen. Ik kan dan je rug, nek en benen goed masseren. De massageolie die ik gebruik is speciaal op zwangere vrouwen afgestemd en van een uitstekende kwaliteit. Natuurlijk hou ik rekening met jouw specifieke wensen of klachten.

Tijd: 75 minuten

Biologische etherische olie

info volgt binnenkort

Hotstone of kruidenstempel supplement

Bij een Hotstone massage maak ik gebruik van –hoe kan het ook anders- warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van circa 40°C. Ik gebruik bij deze massage basaltstenen: ijzerhoudende, vulkanische stenen die de warmte goed vasthouden. Tijdens het strijken met de stenen over de huid, trekt de warmte uit de stenen in de huid en de onderliggende weefsels. Ik wissel het telkens af met masseren met de handen. Door de warmte van de stenen in combinatie met het masseren kunnen de spieren zich volledig ontspannen. Het stimuleert de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen. De Hotstone massage is bij uitstek een behandeling voor het bereiken van een diepe ontspanning.

Tijd: 75 minuten

Tarieven en vergoedingen

Tarieven natuurgeneeskundig consult

No-Stress-massagetherapie 75 minuten: € 75,00

Hotstone of kruidenstempel supplement € 10,00 extra per behandeling

 

Pakket: € 295,00

  • 4 sessies van 75 minuten.
  • Biologische huidolie t.w.v. € 25,00
  • Vrijblijvende telefonische intake van 20 minuten t.w.v. € 25,00

 

Vergoeding natuurgeneeskundig consult

Caroline is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC, waardoor zij als zorgverlener wordt erkend door zorgverzekeraars. Vergoedingen 2019 zijn afhankelijk van jouw aanvullende verzekering.

 

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Daarna wordt het consult in rekening gebracht.

Openingstijden & Contact

Openingstijden natuurgeneeskundige praktijk

Dinsdag starttijden: 13:30, 15:00, 16:30, 18:30, 20:00.
Woensdag starttijden 13:00, 14:30, 16:00, 17:30.
Vrijdag starttijden: 13:30, 15:00, 16:30, 18:30, 20:00.
Zaterdag starttijden 13:00, 14:30, 15:00, 17:30.

 

Je kunt je hier aanmelden.
De no-stress massages worden gegeven door natuurgeneeskundig therapeut Caroline Vermeulen.  Hier meer info over haar achtergrond.  

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25