Chi-massage voor vrouwen

Alleen voor vrouwen

Speciaal en alleen voor vrouwen biedt Caroline van Lieverlos chi-massagetherapie aan. Deze holistische massages ontspannen lichaam én geest waardoor stress en energie gerelateerde klachten kunnen verdwijnen.

Traditionele Chinese geneeswijze

Voorafgaand aan de behandeling is er een korte intake waar we  jouw hulpvraag en wensen bespreken. Tijdens de behandeling richt Caroline zich op de doorstroming van energie en het losmaken van fysieke en mentale spanning. Ze gebruikt daarbij de denk- en werkwijze uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. TCG is een natuurgeneeswijze, waarbij de focus ligt op het energetisch in balans brengen van lichaam en geest. Specifieke energiebanen en acupressuur punten worden tijdens een ontspannende behandeling gestimuleerd waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Acupressuur lijkt op acupunctuur, alleen worden de duimen gebruikt om de punten te stimuleren i.p.v. naalden. Naast deze manuele technieken gebruikt Caroline biologische etherische oliën die specifiek voor jou worden samengesteld. Indien gewenst worden de behandelingen aangevuld met ontspanningsoefeningen en technieken om stressvolle overtuigingen los te laten.

Shiatsu & Thaise massage & aromatherapeutische olie massages

Therapeutische Thaise massage en Shiatsu hebben heel veel gemeen. Caroline heeft haar wortels in de klassieke massage en de therapeutische Thaise massage. Daarnaast heeft zij verschillende aanvullingen uit de shiatsu-therapie gedaan. De massages die zij geeft worden over de kleding heen of op de blote huid gegeven. In de praktijk staat een goede verwarmde massagetafel waarop je, je makkelijk kunt overgeven aan de milde Thaise yoga-strekkingen, de olie massages of de shiatsu behandelingen. Door voor jou specifieke energiebanen en acupressuur punten te behandelen wordt het lichaam weer energetisch in balans gebracht en verbetert de algehele vitaliteit. Door de massages neemt flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe en je houding verbetert. Hierdoor kunnen pijnklachten verminderen of helemaal verdwijnen. De massages kunnen diep en stevig zijn maar ook zacht en dynamisch. Ik pas de massage altijd aan de mogelijkheden en behoeften van jouw lichaam aan.

Aromatherapie en Biologische Olie

info volgt binnenkort

Hotstone of kruidenstempel supplement

Bij een Hotstone massage maak ik gebruik van –hoe kan het ook anders- warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van circa 40°C. Ik gebruik bij deze massage basaltstenen: ijzerhoudende, vulkanische stenen die de warmte goed vasthouden. Tijdens het strijken met de stenen over de huid, trekt de warmte uit de stenen in de huid en de onderliggende weefsels. Ik wissel het telkens af met masseren met de handen. Door de warmte van de stenen in combinatie met het masseren kunnen de spieren zich makkelijk ontspannen.

Een kruidenstempel is een katoenen bundel gevuld met verschillende kruiden. Deze stempels worden in een stoompan verwarmd en bevochtigd. Eenmaal op de juiste temperatuur wordt het lichaam met deze warme kruidenbundel bestempeld.  De kruiden en de warmte  stimuleren de doorbloeding en versterken de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam.

Een Hotstone- of een kruidenstempel massage bij uitstek een behandelingen voor het bereiken van een diepe ontspanning.

Tarieven en vergoedingen

Tarieven

los consult 75 minuten: € 85,00 (inclusief aromatherapeutische olie)

Hotstone of kruidenstempel supplement € 10,00 extra per behandeling

 

Pakketten

  • Pakket 1: € 298,00  4 sessies van 75 minuten. (€ 74,50 per sessie 4 maanden geldig)
  • Pakket 2: € 556,00  8 sessies van 75 minuten. (€ 69,50 per sessie 8 maanden geldig)

 

Alle sessies zijn inclusief een aromatherapeutische olie van 10 ml

 

Vergoedingen natuurgeneeskundig consult.

Caroline is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC, waardoor zij als zorgverlener wordt erkend door zorgverzekeraars. Vergoedingen zijn afhankelijk van jouw aanvullende verzekering.

 

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Daarna wordt het consult in rekening gebracht.

Openingstijden & Contact

Openingstijden natuurgeneeskundige praktijk

Maandag starttijden: 14:30, 16:00, 18:30, 20:00.
Dinsdag starttijden: 10:30, 12:00, 15:00, 16:30.
Vrijdag starttijden: 14:30, 16:00, 18:30, 20.00.
Zaterdag starttijden: 10:30, 12:00, 15:00, 16:30.

 

Je kunt je hier aanmelden.
De Chi-massagetherapie wordt gegeven door natuurgeneeskundig therapeut Caroline Vermeulen.  Hier meer info over haar achtergrond.  

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25