Welke klacht?

Stress, spanning, vermoeidheid, burn-out

Een beetje stress is niet erg, maar als je vaak en veel stress hebt kan dat je volledig uitputten. We spreken dan over burn-out syndroom, oververmoeidheid of overspannenheid. Bij Lieverlos kun je terecht voor allerlei soorten stress gerelateerde klachten. Of je nu veel of weinig stress hebt, als je wilt ontstressen is dit jouw plek. Ik werk met een op maat gemaakt behandeltraject waarbij je leert hoe je lichaam en geest weer kunt ontspannen. Voor de een kan dat een eenmalige diepe ontspanningsmassage op basis van Shiatsu en etherische olie zijn en voor de andere is het een uitgebreider behandeltraject op basis van mindfulness en andere stressreductie technieken. Deze technieken brengen zachtheid in het lichaam en helpen de geest te ontstressen. Een individuele mbsr mindfulnesstraining behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Spierspanning en vermoeidheidsklachten

Hoge spierspanning kan verschillende oorzaken hebben. Vaak ligt de oorzaak in een fysieke of mentale overbelasting. Massagetherapie is bij uitstek geschikt voor dit soort klachten. Zeker als massagetherapie ondersteunt wordt met aromatherapie en stressreductietechnieken.

Vermoeidheid is vaak het gevolg van langdurige stress, of omgekeerd stress wordt ervaren bij aanhoudende vermoeidheid. In beide gevallen is het dus belangrijk om stressreductie een onderdeel van je behandeling te laten zijn. Daarnaast is het belangrijk om uit te sluiten of er onderliggende fysieke of mentale ziekten aanwezig zijn. Als ik wat dat betreft groen licht heb kan ik met jou aan de slag. Voeding, chi-massage, aromatherapie en mindfulness behoren allemaal tot de mogelijkheden om jou vitaliteit te versterken.

Vitaal na kanker

Een speciaal plekje in mijn hart en heel welkom in de praktijk zijn mensen die kanker hebben gehad. Als geen ander weet ik dat kanker je wereld op zijn kop zet en dat liefdevolle ondersteuning, na een periode van stress en intensieve behandelingen, meer dan welkom is. Afhankelijk van de precieze hulpvraag kunnen een of meer van de volgende interventies ingezet worden: massagetherapie, aromatherapie, mindfulness en voeding en leefstijl adviezen.

De zorg die ik geef is er op gericht om jouw welzijn te vergroten, stress te verminderen en het risico op terugkeer van kanker te verkleinen. Binnen al mijn werkgebieden weet ik precies wat wel en vooral wat niet mag. De zorg die ik geef is complementair, ik zal dus nooit op de stoel van jouw medisch specialist gaan zitten! Aanvullende zorg mits gegeven door een therapeut die er verstand van heeft kan echt het verschil kan maken.

Huid-klachten

Ik ben geen dermatoloog en toch noem ik huid-klachten hier. Ten eerste omdat ik vaak positieve resultaten zie bij huidklachten als ik met aromatherapie werk. Je kunt met de juiste plantenstoffen en de goede olie veel bereiken. Ten tweede hebben mensen met huidklachten vaak last van stress en schaamte en ik wil je laten weten dat je hier welkom bent precies zoals je bent. Ook kan mindfulness een bijdrage leveren aan stressreductie en acceptatie.

Tenslotte kunnen goede voeding en de juiste supplementen ook veel voor je doen. Als je bij een dermatoloog onder behandeling bent dan is het belangrijk dat ik dat weet zodat ik de juiste aanvullende zorg lever die past bij wat je al doet.

Vitaal 45 plus

Informatie volgt.

Stressvrij zwanger

Een zwangerschap is vaak een best spannende periode en niets is zo fijn om regelmatig goed te ontspannen. Stressvrij zwanger kenmerkt zich door: Chi zwangerschapsmassages; vooral gericht op ontspanning en balans.

Ik werk met body-cushion; deze speciaal ontwikkelde zwangerschapskussens maken het mogelijk om comfortabel op je buik te liggen gedurende alle fasen van je zwangerschap. Ik gebruik koudgeperste kwaliteits-olie, specifiek om zwangere huid te ondersteunen. Verder werk ik met etherische oliën, ik weet precies wat er mag en wat niet niet mag tijdens de zwangerschap. Geloof me veel etherische oliën zijn niet geschikt in deze periode. Ga dus liever niet zelf aan de slag met etherische olie, het zijn krachtige plantenstoffen en sommige kunnen schadelijk zijn voor het ongeboren kindje.

Massagetherapie is bij uitstek geschikt voor stress gerelateerde zwangerschapsklachten. Zeker als massagetherapie ondersteunt wordt met de juiste olie en effectieve stressreductietechnieken.