Tarieven & vergoedingen

Tarieven natuurgeneeskundig consult

Tarieven natuurgeneeskundig consult

 • Eerste sessie: intake en behandelplan € 95,00
 • Vervolg sessies 70 minuten: € 85,00
 • Inclusief aromatherapeutische producten voor tijdens de sessie. Exclusief producten voor thuis.

Tarieven ontspanningsmassage

 • Ontspanningsmassages 70 minuten €75,00  (geen vergoeding mogelijk)
 • Supplement hotstone €10,00

Tarieven mindfulnesstraining

Pakket: individuele orginele mbsr mindfulness training € 695

 • 10 wekelijkse sessies van 75 minuten.
 • werkboek en mp3 bestanden met meditaties
 • Vrijblijvende telefonische intake

Vergoedingen

Vergoeding natuurgeneeskundig consult

 • Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC waardoor ik als zorgverlener word erkend door verschillende zorgverzekeraars.
 • Vergoedingen zijn afhankelijk van jouw (aanvullende) verzekering.
 • Ontspanningsmassages worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

 

Vergoeding mindfulness en de VMBN

 • Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN waardoor ik als zorgverlener wordt erkend door zorgverzekeraars.
 • Vergoedingen zijn afhankelijk van jouw (aanvullende) verzekering.

Beroepsvereniging Batc

Natuurgeneeskundig therapeut Caroline Vermeulen is lid van de Batc. Onderstaande tekst is afkomstig van de website van de Batc en geeft goed weer wat dat voor jou als consument aan voordelen oplevert.

Wat kunt u van onze therapeuten verwachten?

Een BATC therapeut beschikt over een diversiteit aan methodieken om u te kunnen helpen met uw gezondheid. De therapeut benadert uw situatie vanuit het holistische uitgangspunt, wat concreet betekent dat er afhankelijk van uw situatie verschillende methodes kunnen worden gehanteerd om u te helpen. Daarnaast stelt de therapeut een behandelplan met u op alvorens hij of zij met uw behandeling of consult start, zodat het voor u direct helder is wat u kunt verwachten en wat het beoogde resultaat is.

Met een BATC therapeut heeft u de zekerheid van een kwalitatieve, natuurgerichte vorm van zorg.

Wat doen wij voor u als consument?

Wij willen ervoor zorgen dat u een eerlijke, heldere en oprechte beeldvorming krijgt over natuurgerichte gezondheidszorg en u het vertrouwen geven dat u op een natuurlijke manier met uw gezondheid bezig kan zijn. We streven simpelweg naar keuzevrijheid voor u als het gaat om uw gezondheid.
De consulten van BATC therapeuten worden door deelnemende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. BATC heeft al jaren het merendeel van de zorgverzekeraars achter haar staan en wij streven er elk jaar weer naar om dit zo te houden. Daarnaast zien wij het als onze missie om ervoor te zorgen dat natuurgerichte zorg standaard in de polisvoorwaarden van zorgverzekeraars wordt opgenomen. Wij wijzen u erop goed uw polisvoorwaarden te lezen of u wel in aanmerking komt voor vergoedingen uit uw aanvullende verzekering. Wees u bewust dat u geen rechten kunt ontlenen aan onze informatie over zorgverzekeraars.

BATC acht het zeer belangrijk dat de praktiserende therapeuten een hoogwaardige kwaliteit van zorg afgeven. Mocht u desondanks toch ontevreden zijn over een behandeling of mocht er onenigheid zijn ontstaan tussen u en uw therapeut, neem dan contact met ons op. We zullen dan met elkaar zoeken naar een oplossing en wij kunnen indien gewenst als bemiddelaar optreden.

De 5 natuurgerichte principes:

Ik werk holistisch en volgens de 5 natuurgerichte principes. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken; er is een onlosmakelijke relatie tussen lichaam, geest en energie. Dat zie je terug in de behandelingen en maakt mij ook uniek in het werken met stress en vitaliteits- gerelateerde klachten. De 5 natuurgerichte principes zijn ontwikkeld door de Batc en specifiek uitgewerkt door mij, ze geven vorm aan mijn holistische visie.

Energie

Zonder energie is er geen leven. Gebrek aan energie staat een goede gezondheid in de weg, daarom is energie de basis voor het functioneren van de overige principes. Energetische lichaamsbehandelingen, traditionele Chinese geneeswijze, ademhalingstechnieken, voeding, aromatherapie en het ontdekken van energielekken in je leven zijn onderdelen van mijn werkwijzen waarin ik dit principe vormgeef.

Prikkeloverdracht

Prikkels op de juiste manier ontvangen, selecteren en verwerken is essentieel voor een goed functioneren. Een overvloed aan prikkels door een te hoge fysieke of mentale belasting kunnen je gezondheid nadelig beïnvloeden. Door onder andere Shiatsu, mindfulness, autogene training en hartcoherentie geef ik vorm aan dit principe en ontstaat er weer rust in het “overbelaste” zenuwstelsel.

Drainage

In onze vaak ver van de natuur afstaande maatschappij worden lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen. Bewuste keuzes leren maken in wat je binnenlaat in lichaam en geest, afvoeren van belastende stoffen en belemmerende overtuigingen is belangrijk. Door onder andere, voeding, aromatherapie, the Work, traditionele Chinese geneeswijze en de vijf elementenleer geef ik vorm aan dit principe.

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Wat nemen we tot ons aan informatie, is dat voedend voor onze geest? Bewustwording van dit principe en soms kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben. Ik haal mijn inspiratie uit Moeder Natuur; goed voor de aarde zorgen is vaak goed voor jezelf zorgen.

stiltedag

Levenskunst

Omdat we holistische wezens zijn begrijpen we dat fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Daarom zal er bij Lieverlos altijd een totaalaanpak van je klachten zijn. Bewust worden van belemmerende denk- en gedragspatronen en deze leren loslaten zullen jouw helingsproces positief beïnvloeden. Technieken die ik hier gebruiken komen uit mindfulness, the Work, geweldloze communicatie en NLP.

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25