Over Lieverlos

Over Lieverlos

Lieverlos is een natuurgeneeskundige vitaliteitspraktijk in 2016 opgericht. Mijn naam is Caroline Vermeulen initiatiefneemster van Lieverlos. In mijn praktijk help vrouwen minder stress, meer energie en beter immuunsysteem te verkrijgen Alle vrouwen en in het bijzonder vrouwen die kanker hebben gehad, 45 plus vrouwen, vrouwen die zwanger zijn en vrouwen die worstelen met voeding en gewicht. Ik ben opgeleid als: shiatsu/massagetherapeut, mindfulness/stressreductie coach en aromaconsulent en orthomoleculair voedingstherapeut. Daarnaast volg ik een opleiding voor klinisch aromatherapeut. Met natuurlijke interventies het immuunsysteem versterken, energetisch op te laden en zo de beste kansen op een lang en vitaal leven te creëren: dat is mijn missie.

De sfeervolle en schone praktijkruimte bevindt zich in de Rivieren buurt van Amsterdam-Zuid. De praktijk is op de tweede verdieping er is geen lift aanwezig.

Over Caroline

Graag vertel ik je iets meer over mijzelf.  Mijn naam is Caroline Vermeulen initiatiefneemster van vitaliteitspraktijk Lieverlos. Ik ben opgeleid als: Shiatsu-Massagetherapeut, mindfulness- en stressreductiecoach en aromatherapeut.  Op dit moment volg ik een opleiding voor orthomoleculair voedingstherapeut.

Stressreductie en vitaliteitsherstel.

De start van mijn praktijk is begonnen met mijn eigen verlangen naar meer ontspanning en energie. Ik werkte toen nog in het onderwijs als Biologie docent en leuk maar veeleisende baan. Mijn manier om te ontspannen waren: alcohol, uitgaan, sporten, wandelen in de natuur en nog een klein beetje meer alcohol ;). Van de alcohol werd ik alleen maar moeier en ik ging er ook niet echt gezonder door eten dus besloot ik het roer moet om.  Dat leidde me naar mindfulness, massagetherapie en geweldloze communicatie. Daarin vond ik de rust en de inspiratie waar ik naar zocht. Ik bleef beter in balans en leerde mijn grenzen respecteren. Wat me opviel tijdens deze zoektocht was dat ik hierin niet alleen was. Te veel stress, een gevoel geleefd te worden, een gebrek aan energie: ik zag het overal om me heen.

Zo ontstond mijn droom: vrouwen helpen om in deze hectische wereld in balans te blijven.

Vanuit die droom schoolde ik me van biologie docent om naar massagetherapeut, mindfulness- en stressreductiecoach en aromatherapeut. Ik ontdekte dat je vanzelf goed wordt in dat wat je met plezier doet. Gewoon, omdat je je daarvoor met hart en ziel inzet. Zo is in 2016 natuurgeneeskundige praktijk Lieverlos ontstaan. Ik ben er supertrots op.  Lieverlos is een plek geworden voor vrouwen om pijn- en stressklachten los te laten, heerlijk te ontspannen en een vitale levensstijl te omarmen.

Borstkanker

In 2018 kreeg ik slecht nieuws. Ik had een röntgenfoto van mijn borsten laten maken en dat was niet goed: ik had borstkanker. Ik begreep er niks van, ik voelde me geweldig, mijn praktijk liep supergoed en ik deed precies wat ik leuk vond. Van de ene op de andere dag veranderde mijn leven totaal. Ik onderging een operatie, bestraling en chemotherapie en hormoontherapie. Ik heb, om mijn eigen proces te ondersteunen, me verdiept in wat ik zelf kan doen om mijn vitaliteit te verbeteren en mijn immuunsysteem te optimaliseren. Een heel proces met ups en downs. Ik moest vooral leren om vanuit liefde voor mezelf vitale keuzes te maken en niet alleen vanuit angst voor kanker. Vitale keuzen zoals: goede voeding, krachtige supplementen, veel bewegen, giftige stoffen elimineren, stressreductie, spiritualiteit een plek geven, een krachtige mindset creëren. Allemaal dingen die jezelf kunt doen en dat geeft kracht, levenskracht!

Voeding als medicijn

Ik ben er ondertussen van overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn en medicijn je voeding. Dus ben ik bezig met een verdiepingsslag op het gebied van voeding. Bij de Universiteit van Wageningen heb ik een drietal modulen gevolgd om me te verdiepen in de rol van gezonde voeding, wetenschappelijke onderzoek en voeding bij kanker. Daarnaast rond ik binnenkort mijn opleiding tot orthomoleculaire voedingstherapeut af: een stevige hbo geaccrediteerde allround voedingsopleiding. Zo ontstond mijn nieuwe missie:

Vrouwen na kanker helpen een krachtig immuunsysteem te krijgen en een totaal vitaal leven!

Vrouwen met overgewicht naar een blijvend goed gewicht begeleiden met duurzame vitale voeding.

Dus, ben jij op zoek naar meer vitaliteit, ontspanning en een krachtig immuunsysteem? Dan ben je bij mij op de goede plek. Ik help jou om met eenvoudige stappen een optimale gezondheid en de juiste balans te vinden.

Ik zie je graag in de Lieverlos praktijk!  Caroline Vermeulen

klik hier voor mijn cv.

5 natuurgerichte principes

Ik werk holistisch en volgens de 5 natuurgerichte principes. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken; er is een onlosmakelijke relatie tussen lichaam, geest en energie. Dat zie je terug in de behandelingen en maakt mij ook uniek in het werken met stress en vitaliteits- gerelateerde klachten. De 5 natuurgerichte principes zijn ontwikkeld door de Batc en specifiek uitgewerkt door mij, ze geven vorm aan mijn holistische visie.

Energie

Zonder energie is er geen leven. Gebrek aan energie staat een goede gezondheid in de weg, daarom is energie de basis voor het functioneren van de overige principes. Energetische lichaamsbehandelingen, traditionele Chinese geneeswijze, ademhalingstechnieken, voeding, aromatherapie en het ontdekken van energielekken in je leven zijn onderdelen van mijn werkwijzen waarin ik dit principe vormgeef.

Prikkeloverdracht

Prikkels op de juiste manier ontvangen, selecteren en verwerken is essentieel voor een goed functioneren. Een overvloed aan prikkels door een te hoge fysieke of mentale belasting kunnen je gezondheid nadelig beïnvloeden. Door onder andere Shiatsu, mindfulness, autogene training en hartcoherentie geef ik vorm aan dit principe en ontstaat er weer rust in het “overbelaste” zenuwstelsel.

Drainage

In onze vaak ver van de natuur afstaande maatschappij worden lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen. Bewuste keuzes leren maken in wat je binnenlaat in lichaam en geest, afvoeren van belastende stoffen en belemmerende overtuigingen is belangrijk. Door onder andere, voeding, aromatherapie, the Work, traditionele Chinese geneeswijze en de vijf elementenleer geef ik vorm aan dit principe.

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Wat nemen we tot ons aan informatie, is dat voedend voor onze geest? Bewustwording van dit principe en soms kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben. Ik haal mijn inspiratie uit Moeder Natuur; goed voor de aarde zorgen is vaak goed voor jezelf zorgen.

stiltedag

Levenskunst

Omdat we holistische wezens zijn begrijpen we dat fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Daarom zal er bij Lieverlos altijd een totaalaanpak van je klachten zijn. Bewust worden van belemmerende denk- en gedragspatronen en deze leren loslaten zullen jouw helingsproces positief beïnvloeden. Technieken die ik hier gebruiken komen uit mindfulness, the Work, geweldloze communicatie en NLP.

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25