Over Lieverlos

Over Lieverlos

Lieverlos is een vitaliteitspraktijk in 2016 opgericht. Mijn naam is Caroline Vermeulen initiatiefneemster van Lieverlos. In mijn praktijk wil ik vrouwen helpen om meer ontspanning, vitaliteit en energie te krijgen. Alle vrouwen en in het bijzonder vrouwen die kanker hebben gehad, vrouwen in en na de overgang en vrouwen die zwanger zijn. Met natuurlijke inventies jouw immuunsysteem versterken, energetisch op te laden en diep te ontspannen en zo de beste kansen op een lang en vitaal leven te creëren, dat is mijn missie.

De sfeervolle en schone praktijkruimte bevindt zich in de Rivieren buurt van Amsterdam-Zuid, de praktijk is op de tweede verdieping er is geen lift aanwezig.

Werkwijze Caroline

Tijdens de eerste sessie bespreken we jouw hulpvraag, ik leg uit welke behandelwijzen bij jouw hulpvraag passen. Jouw wensen staan daarbij voorop. Ik ben opgeleid als: Shiatsu-Massagetherapeut, mindfulness- stressreductie coach en aromatherapeut en volg een opleiding voor orthomoleculair voedingstherapeut. Een therapeutische sessie duurt 75 minuten, 4 tot 8 sessies zijn gebruikelijk. Na afloop van een sessie maken we, indien gewenst, een nieuwe afspraak. Je kunt hier contant of met een tikkie betalen, aan het eind van de dag stuur ik jou een factuur die je bij je zorgverzekeraar kunt declareren.

Voor wie

Als je op zoek bent naar natuurlijke, holistische therapieën om je gezondheid te versterken dan ben je hier welkom. Ik richt me vooral op stressreductie en vitaliteit en ben gespecialiseerd in vitaliteit na kanker. Ik werk met natuurlijke interventies die het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteunen. Aromatische plantenstoffen, acupressuur, mindfulness en voeding adviezen zijn hier voorbeelden van. Met goede interventies, een actieve bijdrage van de cliënt en liefdevolle ondersteuning van een therapeut kun je prachtige resultaten bereiken. Deze interventies kunnen ook prima naast de reguliere zorg worden toegepast. Klik hier om te bekijken hoe ik me gespecialiseerd heb.

Openingstijden en contact

Openingstijden
Maandag starttijden: 14:15, 16:00, 17:45, 20.15.
Dinsdag starttijden: 10:30, 12:15, 14:15, 16:00.
Woensdag: starttijden: 10:30, 12:15, 14:15, 16:00.
Vrijdag starttijden: 14:15, 16:00, 17:45, 20.15.
Zaterdag starttijden: 10:30, 12:15, 14:15, 16:00.

Contact
Lieverlos is gevestigd in de Holendrechtstraat in de Rivierenbuurt van Amsterdam-Zuid. De praktijkruimte bevindt zich op de tweede verdieping en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Komt je met de auto, er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Let op betaald parkeren tot 24:00 uur. Voor het maken van een afspraak klik hier.

Over Caroline

Graag vertel ik je iets meer over mijzelf , mijn naam is Caroline Vermeulen initiatiefnemer van vitaliteitspraktijk Lieverlos.

Stressreductie en vitaliteitsherstel.

De start van mijn praktijk is begonnen met mijn eigen verlangen naar meer ontspanning en energie. Dat leidde me naar mindfulness, massagetherapie en verschillende andere stressreductie technieken. Daarin vond ik de rust en de inspiratie waar ik naar zocht. Ik bleef beter in balans en leerde mijn grenzen respecteren. Wat me opviel tijdens deze zoektocht was dat ik hierin niet alleen was. Te veel stress, een gevoel geleefd te worden, een gebrek aan energie: ik zag het overal om me heen.

Zo ontstond mijn droom: vrouwen helpen om in deze hectische wereld in balans te blijven.

Vanuit die droom schoolde ik me om naar massagetherapeut, mindfulness- & stressreductie coach en aromatherapeut. Ik ontdekte dat je vanzelf goed wordt in dat wat je met plezier doet. Gewoon, omdat je je daarvoor met hart en ziel inzet. Zo is in 2016 natuurgeneeskundige praktijk Lieverlos ontstaan. Ik ben er super trots op, het is een plek geworden voor vrouwen om pijn- en stressklachten los te laten, heerlijk te ontspannen en een vitale levensstijl te omarmen.

Borstkanker

In 2018, na een heerlijk vakantie kreeg ik super slecht nieuws. Mevrouw het is borstkanker. Ik begreep er niks van, ik voelde me geweldig mijn praktijk liep super goed, ik deed precies wat ik leuk vond. Van de ene op de andere dag veranderde mijn leven totaal. Ik onderging een operatie, kreeg bestraling, en chemotherapie en als kers op de taart het vooruitzicht van 7 jaar anti-hormoontherapie. Vandaar mijn betrokkenheid om mensen te begeleiden die kanker hebben of hebben gehad. Als geen ander weet ik dat kanker je wereld op zijn kop kan zetten. De behandelingen zijn vaak intensief en ook als je genezen bent kun je nog lang last hebben van de gevolgen van de behandelingen, zowel fysiek als mentaal. Dat betekent niet dat ik tegen reguliere behandelingen ben, ze zijn noodzakelijk maar hebben helaas vaak heftige bijwerkingen. Ik wil je graag helpen om met natuurlijke inventies het leven een stukje dragelijker te maken.

Voeding als medicijn

Tenslotte geloof ik dat voeding je medicijn kan zijn en medicijn je voeding. Dus ben ik bezig met een verdiepingsslag op het gebied van voeding. Bij de universiteit van Wageningen heb ik een drietal online modulen gevolgd om me te verdiepen in de rol van gezonde voeding, wetenschappelijke onderzoek en voeding bij kanker. Verder volg ik een opleiding tot orthomoleculaire voedingstherapeut, een stevige hbo geaccrediteerde allround voedingsopleiding. Zo kan ik straks van nog meer waarde voor jouw zijn.

Wil je precies weten waar en hoe ik ben opgeleid met info over mijn diploma’s en certificaten ? Klik hier voor een overzicht.

Dus, ben jij op zoek naar meer vitaliteit, ontspanning en energie in je leven? Dan ben je bij mij op de goede plek. Ik help jou om de juiste balans te vinden.

Ik zie je graag in de Lieverlos praktijk!  Caroline Vermeulen

De 5 natuurgerichte principes:

Ik werk holistisch en volgens de 5 natuurgerichte principes. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken; er is een onlosmakelijke relatie tussen lichaam, geest en energie. Dat zie je terug in de behandelingen en maakt mij ook uniek in het werken met stress en vitaliteits- gerelateerde klachten. De 5 natuurgerichte principes zijn ontwikkeld door de Batc en specifiek uitgewerkt door mij, ze geven vorm aan mijn holistische visie.

Energie

Zonder energie is er geen leven. Gebrek aan energie staat een goede gezondheid in de weg, daarom is energie de basis voor het functioneren van de overige principes. Energetische lichaamsbehandelingen, traditionele Chinese geneeswijze, ademhalingstechnieken, voeding, aromatherapie en het ontdekken van energielekken in je leven zijn onderdelen van mijn werkwijzen waarin ik dit principe vormgeef.

Prikkeloverdracht

Prikkels op de juiste manier ontvangen, selecteren en verwerken is essentieel voor een goed functioneren. Een overvloed aan prikkels door een te hoge fysieke of mentale belasting kunnen je gezondheid nadelig beïnvloeden. Door onder andere Shiatsu, mindfulness, autogene training en hartcoherentie geef ik vorm aan dit principe en ontstaat er weer rust in het “overbelaste” zenuwstelsel.

Drainage

In onze vaak ver van de natuur afstaande maatschappij worden lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen. Bewuste keuzes leren maken in wat je binnenlaat in lichaam en geest, afvoeren van belastende stoffen en belemmerende overtuigingen is belangrijk. Door onder andere, voeding, aromatherapie, the Work, traditionele Chinese geneeswijze en de vijf elementenleer geef ik vorm aan dit principe.

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Wat nemen we tot ons aan informatie, is dat voedend voor onze geest? Bewustwording van dit principe en soms kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben. Ik haal mijn inspiratie uit Moeder Natuur; goed voor de aarde zorgen is vaak goed voor jezelf zorgen.

stiltedag

Levenskunst

Omdat we holistische wezens zijn begrijpen we dat fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Daarom zal er bij Lieverlos altijd een totaalaanpak van je klachten zijn. Bewust worden van belemmerende denk- en gedragspatronen en deze leren loslaten zullen jouw helingsproces positief beïnvloeden. Technieken die ik hier gebruiken komen uit mindfulness, the Work, geweldloze communicatie en NLP.