Over lieverlos

Natuurgeneeskundig consult

Welkom mijn naam is Caroline Vermeulen natuurgeneeskundig therapeut en initiatiefneemster van praktijk Lieverlos. Graag leg ik je uit hoe een natuurgeneeskundig consult er uit ziet.

 

Natuurgeneeskundig consult het eerste contact

Na aanleiding van ons e-mail of telefonische contact, krijg je van mij een intake formulier opgestuurd. Deze intake vul je thuis op je gemak in en stuur je voor je eerste sessie terug. In de intake staat onder andere welk klachten er zijn en wat jouw hulpvraag is. Ik lees alles goed door en denk er alvast na over hoe ik jou het beste kan begeleiden.

 

Intake en behandelplan

De eerste sessie bespreken we de intake en samen kijken we welke behandelwijzen bij jou passen. Daarna neem ik een aroma-analyse bij je af, hierdoor weet ik weet welke etherische oliën ik straks therapeutisch mag inzetten. Een aroma-analyse is al een energetische behandeling op zich. Na de aroma-analyse schrijf ik onze afspraken op in een behandelplan, hierin staan jou hulpvraag en mijn adviezen voor behandeling. Als je het behandelplan ook helemaal ziet zitten plannen we een vervolg afspraak in. De intake duurt 70 minuten.

 

Vervolgsessies

De vervolg sessies duren ook 70 minuten. Meestal zijn er 4 tot 8 sessies nodig om een therapeutisch effect te verkrijgen, maar het ligt natuurlijk helemaal aan de hulpvraag die je hebt en de zwaarte van jouw klacht. Als natuurgeneeskundige werk ik met natuurlijke interventies zoals: etherische oliën, kruiden, supplementen, voedingsadviezen, massagetherapie, stressreductie technieken, mindfulness en therapeutisch gesprek. Ik ben opgeleid als: shiatsu/massagetherapeut, mindfulness/stressreductie coach en aromatherapeut  en orthomoleculair voedingstherapeut. Afhankelijk van jou wensen en wat we hebben besproken tijdens de intake zullen twee of meerdere van deze therapieën een plek hebben in de vervolg sessies.

 

Het Doel

Met natuurlijke interventies het zelfherstellend vermogen bevorderen dat is het doel van natuurgeneeskunde. Natuurlijke interventies mogen nooit schaden maar ze kunnen wel degelijk heel krachtig zijn, dat vind ik het mooie van complementaire zorg. Complementaire zorg is aanvullende zorg en kan prima met reguliere zorg samengaan en deze versterken.

 

Voor wie?

Ik richt mij in de natuurgeneeskundige praktijk op stress- energie gerelateerde klachten. Bijvoorbeeld: burn-out, oververmoeidheid, spierspannings klachten, angst, nerveusiteit. Ik heb mij gespecialiseerd in stress- en energie gerelateerde klachten: na kanker.

 

Factuur en betaling. Je kunt in de praktijk contant of met een Tikkie betalen. Dezelfde week stuur ik je een factuur toe, die je bij je zorgverzekeraar kunt declareren

Over Caroline

Mijn naam is Caroline Vermeulen initiatiefneemster van vitaliteitspraktijk Lieverlos. Ik ben opgeleid als: Shiatsu-Massagetherapeut, mindfulness- en stressreductiecoach, orthomoleculair voedingstherapeut. Ik volg momenteel een 3-jarige opleiding tot klinisch aromatherapeut.

De start van mijn praktijk is begonnen met mijn eigen verlangen naar meer ontspanning en energie. Ik denk door een combinatie van karakter en omstandigheden was ik op mijn 19de al overspannen. Daar kwam ik pas na twee jaar uit door heel intensief verschillende ontspanningstechnieken te beoefenen. Jaren later toen ik als Biologie docent in het voortgezet onderwijs werkte, was ik het pad van gezonde beoefening een beetje kwijt. Dat voelde niet goed, de energie was laag en de stress te hoog. Dat leidde me weer terug naar het pad van natuurlijke ontspanning. Ik leerde over mindfulness en meditatie en deed opleidingen in massagetherapie. Daarin vond ik de rust en de inspiratie waar ik zo naar zocht. Wat me opviel tijdens deze zoektocht was dat ik hierin niet alleen was. Te veel stress, een gevoel geleefd te worden, een gebrek aan energie: ik zag het overal om me heen.

Zo ontstond mijn droom: vrouwen helpen om in deze hectische wereld in balans te blijven.

Vanuit die droom schoolde ik me om naar massagetherapeut, mindfulness- en stressreductiecoach Ik ontdekte dat je vanzelf goed wordt in dat wat je met plezier doet. Gewoon, omdat je je daarvoor met hart en ziel inzet. Zo is in 2016 natuurgeneeskundige praktijk Lieverlos ontstaan.

Borstkanker

In 2018 kreeg ik helaas slecht nieuws. Ik had röntgenfoto’s van mijn borsten laten maken en dat was niet goed: ik had borstkanker. Van de ene op de andere dag veranderde mijn leven totaal. Ik onderging een operatie, bestraling en chemotherapie en hormoontherapie. Om mijn eigen proces te ondersteunen, heb ik me verdiept in wat ik zelf kan doen om mijn vitaliteit te verbeteren en mijn immuunsysteem te optimaliseren. Een heel proces met ups en downs. Ik moest vooral leren om vanuit liefde voor mezelf vitale keuzes te maken en niet alleen vanuit angst voor kanker. Vitale keuzen zoals: goede voeding, krachtige supplementen, geneeskrachtige oliën, meer bewegen, giftige stoffen elimineren, stressreductie, spiritualiteit een plek geven en een krachtige mindset creëren. Allemaal dingen die jezelf kunt doen en dat geeft kracht, levenskracht!

Voeding als medicijn

Omdat ik meer wilde weten over de rol van voeding en de helende kracht van planten bij stress, vitaliteit en kanker volgde ik een opleiding orthomoleculair voedingstherapeut en een 3-jarige opleiding tot klinisch aromatherapeut.

Zo ontstond er ruimte en kracht voor een nieuwe droom.

Vrouwen na kanker helpen een krachtig immuunsysteem te krijgen en zich weer vitaal te voelen!

Dus, ben jij op zoek naar meer vitaliteit, ontspanning en een krachtig immuunsysteem? Dan ben je bij mij op de goede plek. Ik help jou om met eenvoudige stappen een optimale gezondheid en de juiste balans te vinden.

Ik zie je graag in de Lieverlos praktijk!  Caroline Vermeulen

De praktijkruimte in Amsterdam

Ik heb een goed verzorgde praktijkruimte in de Amsterdamse Rivierenbuurt. De ruimte is schoon en sfeervol en ademt voor mij ontspanning uit, ik werk er met veel plezier in. Als aromaconsulent gebruik van etherische oliën om de ruimte heerlijk te laten ruiken en te zuiveren. Daarnaast staat er in de ruimte een Airdokter luchtzuiveringsapparaat die de ruimte effectief zuivert van bacteriën en virussen. Ik heb een zachte verwarmde massage tafel die elektrisch verstelbaar is  zodat je er makkelijk op en af kan komen. In de praktijkruimte liggen grote zachte en schone lakens en handdoeken voor jou klaar.

De praktijkruimte bevindt zich op de tweede verdieping en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je met de auto; er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Voor het maken van een afspraak klik hier.

Liever online?

Volgt

5 natuurgerichte principes

Ik werk holistisch en volgens de 5 natuurgerichte principes. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken; er is een onlosmakelijke relatie tussen lichaam, geest en energie. Dat zie je terug in de behandelingen en maakt mij ook uniek in het werken met stress en vitaliteits- gerelateerde klachten. De 5 natuurgerichte principes zijn ontwikkeld door de Batc en specifiek uitgewerkt door mij, ze geven vorm aan mijn holistische visie.

Energie

Zonder energie is er geen leven. Gebrek aan energie staat een goede gezondheid in de weg, daarom is energie de basis voor het functioneren van de overige principes. Energetische lichaamsbehandelingen, traditionele Chinese geneeswijze, ademhalingstechnieken, voeding, aromatherapie en het ontdekken van energielekken in je leven zijn onderdelen van mijn werkwijzen waarin ik dit principe vormgeef.

Prikkeloverdracht

Prikkels op de juiste manier ontvangen, selecteren en verwerken is essentieel voor een goed functioneren. Een overvloed aan prikkels door een te hoge fysieke of mentale belasting kunnen je gezondheid nadelig beïnvloeden. Door onder andere Shiatsu, mindfulness, autogene training en hartcoherentie geef ik vorm aan dit principe en ontstaat er weer rust in het “overbelaste” zenuwstelsel.

Drainage

In onze vaak ver van de natuur afstaande maatschappij worden lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen. Bewuste keuzes leren maken in wat je binnenlaat in lichaam en geest, afvoeren van belastende stoffen en belemmerende overtuigingen is belangrijk. Door onder andere, voeding, aromatherapie, the Work, traditionele Chinese geneeswijze en de vijf elementenleer geef ik vorm aan dit principe.

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Wat nemen we tot ons aan informatie, is dat voedend voor onze geest? Bewustwording van dit principe en soms kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben. Ik haal mijn inspiratie uit Moeder Natuur; goed voor de aarde zorgen is vaak goed voor jezelf zorgen.

stiltedag

Levenskunst

Omdat we holistische wezens zijn begrijpen we dat fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Daarom zal er bij Lieverlos altijd een totaalaanpak van je klachten zijn. Bewust worden van belemmerende denk- en gedragspatronen en deze leren loslaten zullen jouw helingsproces positief beïnvloeden. Technieken die ik hier gebruiken komen uit mindfulness, the Work, geweldloze communicatie en NLP.

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25