Over Lieverlos

Lieverlos is in 2016 opgericht door Caroline Vermeulen. Lieverlos is een natuurgeneeskundige praktijk, we helpen jou hier om stress en spanning los te laten. Iedereen weer laten ervaren hoe het is om ontspannen door het leven te gaan: dat is de missie van Lieverlos. We werken holistisch en volgens de 5 natuurgerichte principes. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken; er is een onlosmakelijke relatie tussen lichaam, geest en energie. Dat zie je terug in de behandelingen en maakt ons ook uniek in het werken met stress gerelateerde klachten. De 5 natuurgerichte principes geven vorm aan deze holistische visie.

natuurgeneeskundig_consult-300×300

Caroline

Mijn naam is Caroline Vermeulen en ik ben initiatiefnemer van Lieverlos en opgeleid tot natuurgeneeskundig therapeut, massage therapeut en gecertificeerd mindfulnesstrainer.

 

Mijn eigen verlangen naar meer ontspanning en energie, leidde me naar mindfulness, massagetherapie en verschillende andere stressreductie technieken. Daarin vond ik de rust en de inspiratie waar ik naar zocht. Ik bleef beter in balans en leerde mijn grenzen respecteren. Wat me opviel tijdens deze zoektocht was dat ik hierin niet alleen was. Te veel stress, een gevoel geleefd te worden, een gebrek aan energie: ik zag het overal om me heen.

 

Zo ontstond mijn droom: mensen helpen om in deze hectische wereld in balans te blijven.

 

Vanuit die droom schoolde ik me om tot natuurgeneeskundig therapeut, massagetherapeut en mindfulnesstrainer. Ik ontdekte dat je vanzelf goed wordt in dat wat je met plezier doet. Gewoon, omdat je je daarvoor met hart en ziel inzet. Zo is Lieverlos ontstaan: een natuurgeneeskundige praktijk. Een plek om te ontspannen en pijn- en stressklachten los te laten.
Ben jij op zoek naar meer ontspanning en energie in je leven? Dan ben je bij mij op de goede plek. Ik help jou om de juiste balans te vinden en om stressklachten te verminderen.

 

Wil je weten waar en hoe ik ben opgeleid? Klik hier voor een overzicht.

 

Caroline

De 5 natuurgerichte principes:

Energie

Zonder energie is er geen leven. Gebrek aan energie staat een goede gezondheid in de weg, daarom is energie de basis voor het functioneren van de overige principes. Energetische lichaamsbehandelingen, traditionele Chinese geneeswijze, ademhalingstechnieken en het ontdekken van energielekken in je leven zijn onderdelen van de onze werkwijzen waarin we dit principe vormgeven.

Prikkeloverdracht

Prikkels op de juiste manier ontvangen, selecteren en verwerken is essentieel voor een goed functioneren. Een overvloed aan prikkels door een te hoge fysieke of mentale belasting kunnen je gezondheid nadelig beïnvloeden. Door onder andere mindfulness, autogene training en hartcoherentie geven wij vorm aan dit principe en ontstaat er weer rust in het “overbelaste” zenuwstelsel.

Drainage

In onze vaak ver van de natuur afstaande maatschappij worden lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen. Bewuste keuzes leren maken in wat je binnenlaat in lichaam en geest, afvoeren van belastende stoffen en belemmerende overtuigingen is belangrijk. Door onder andere The Work, traditionele Chinese geneeswijze en de vijfelementenleer geven wij vorm aan dit principe.

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Wat nemen we tot ons aan informatie, is dat voedend voor onze geest? Bewustwording van dit principe en soms kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben. Wij halen onze inspiratie uit Moeder Natuur; goed voor de aarde zorgen is vaak goed voor jezelf zorgen. Verder werken we met etherische geneeskrachtige oliën en de vijfelementenleer.

stiltedag

Levenskunst

Omdat we holistische wezens zijn begrijpen we dat fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Daarom zal er bij Lieverlos altijd een totaalaanpak van je stressklachten zijn. Bewust worden van belemmerende denk- en gedragspatronen en deze leren loslaten zullen jouw helingsproces positief beïnvloeden. Technieken die wij hier gebruiken komen uit The Work, geweldloze communicatie en NLP.