No-stress-massagetherapie

Alleen voor vrouwen

Speciaal voor vrouwen biedt Caroline van Lieverlos no-stress massagebehandelingen aan. Deze holistische massages ontspannen lichaam én geest waardoor je stress kan loslaten. Tijdens de intake bespreken we jouw hulpvraag en met behulp van traditionele Chinese geneeswijze maken we een behandelplan. Deze eeuwenoude holistische gezondheidsfilosofie is tijdloos en verfijnt. Na de intake kies je een massage uit die jou voorkeur heeft: zoals een klassieke olie massage of een Thaise yoga massage. Tijdens de massage richt Caroline zich op de doorstroming  van energie en het loslaten van spanning. Om dit bereiken behandelt zij onder andere de energiebanen en de acupressuur punten. Je kunt dit vergelijken met het werk van een acupuncturist, maar dan zonder naalden. Het is een verfijnde en diepgaande techniek die voor aangename ontspanning zorgt en je energetisch in balans brengt. Biologische etherische oliën worden specifiek voor jou samengesteld en verwerkt in een massageolie of verdamper. De behandelingen kunnen worden aangevuld met ontspanningsoefeningen, technieken om stressvolle overtuigingen los te laten, biologische kruiden en oefeningen voor thuis. Dit alles om het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest verder te activeren en in ontspanning te leven.

 

Caroline is paramedische natuurgeneeskundig massage therapeut en zij biedt verschillende soorten therapeutische massages.

Thaise yoga massage

De Traditionele Thaise yoga massage bestaat uit een combinatie van yoga-strekkingen, massage en acupressuur. Door heel bewust los te laten tijdens de yogastrekkingen kun je een diepe meditatieve ontspanning ervaren. Thaise massage verbetert de doorbloeding en het voert afvalstoffen versneld af. Het immuunsysteem verbetert en pijn vermindert of verdwijnt. De flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe en je houding verbetert. Door de energiebanen te behandelen wordt ook het energetische lichaam weer in balans gebracht en verbetert de algehele vitaliteit. Thaise massage past uitstekend binnen onze stressvolle westerse samenleving. Naast een gebrek aan ontspanning, zitten we vaak ook hele dagen achter de computer en bewegen we steeds minder. Daardoor krijgen we allerhande klachten die met de strekkingen en de acupressuur uit de Thaise yogamassage kunnen worden verholpen. Dat maakt de Thaise massage zo onderscheidend en heilzaam. Thaise massage kan diep en stevig zijn maar ook zacht en dynamisch. Ik pas de massage altijd aan de mogelijkheden en behoeften van jouw lichaam aan. De Thaise massage wordt over de kleding heen gegeven en over het algemeen wordt er geen olie gebruikt.

Tijd: 75 minuten

Klassieke massage

Bij de klassieke of Zweedse massage kunnen een aantal verschillende massagetechnieken gebruikt worden: zoals drukken, kneden, strijkingen en kloppen op de spieren. De klassieke massage ontspant het lichaam en de spieren; huid en spieren raken beter doorbloed waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en pijnklachten verdwijnen of verminderen. Door de positieve aanrakingen worden hormonen aangemaakt die stress verminderen en het immuunsysteem versterken. Bij de klassieke massage gebruik ik biologische olie die mild en goed is voor de huid. De olie maak ik heerlijk geurend door er biologische etherische olie van een goede kwaliteit aan toe te voegen. Etherische oliën worden al eeuwen ingezet om hun therapeutische werking.

Tijd: 75 minuten

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een heerlijke ondersteuning als je in verwachting bent. Tijdens een zwangerschap verandert er veel in een snel tempo. Je kindje groeit, je buik wordt groter, spieren en banden worden opgerekt en je bekken komt onder druk te staan. Je hormoonhuishouding verandert en je lichaam houdt vaak iets meer vocht vast. Bij veel vrouwen neemt ook de spanning toe voor de naderende bevalling. Al deze veranderingen kunnen fysiek en emotioneel ongemak veroorzaken. Goed voor lichaam en geest zorgen is in deze periode heel belangrijk. Zwangerschapsmassage speciaal afgestemd op de zwangere vrouw kan jou in deze periode ondersteunen. Massages stimuleren de doorbloeding, waardoor lymfe en afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Door positieve aanrakingen worden hormonen aangemaakt die stress verminderen en het immuunsysteem versterken, dit is goed voor jou en je kindje. Ik omring je tijdens de zwangerschapsmassage uiteraard met veel aandacht. In de rustige en schone praktijkruimte liggen de Body-Cushions voor je klaar. Deze kussens hebben borst- en buikuitsparingen waardoor het weer prettig is om op je buik te liggen. Ik kan dan je rug, nek en benen goed masseren. De massageolie die ik gebruik is speciaal op zwangere vrouwen afgestemd en van een uitstekende kwaliteit. Natuurlijk hou ik rekening met jouw specifieke wensen of klachten.

Tijd: 75 minuten

Ayurvedische massage

Ayurveda is een oude Indiase geneeswijze, waar Ayurvedische massage onderdeel van is. Bij deze massage gaat het vooral om het in balans brengen van lichaam en geest. Naast het verlichten van spierspanning en losmaken van de gewrichten richt de massage zich ook op het herstellen van het energiesysteem door het gebruik van specifieke drukpunten, ofwel marma punten. De massage bestrijdt stress, activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem, en herstelt de vitaliteit. Bij de Ayurvedische massage gebruik ik een ruime hoeveelheid warme amandelolie, aangevuld met biologische etherische oliën. De olie stel ik speciaal voor jou samen.

Tijd: 75 minuten

Reiki massage

Bij een Reiki massage geef ik de Reiki energie door via mijn handen terwijl ik je een zachte, oliemassage geef. Reiki energie is universele energie en is beschikbaar voor iedereen. Ik ben Reiki master en heb geleerd om me tijdens zo’n sessie speciaal af te stemmen op deze energie. Door aandacht te geven gaat de energie stromen. Dat wat je aandacht geeft groeit, zo zou je het kunnen zien. Mijn handen worden heel warm en de Reiki energie stroomt dan als het ware via mijn handen jouw lichaam in. Deze behandeling werkt diep door op energetisch niveau, brengt veel ontspanning en bevordert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Tijd: 75 minuten

Hotstone massage

Bij een Hotstone massage maak ik gebruik van –hoe kan het ook anders- warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van circa 40°C. Ik gebruik bij deze massage basaltstenen: ijzerhoudende, vulkanische stenen die de warmte goed vasthouden. Tijdens het strijken met de stenen over de huid, trekt de warmte uit de stenen in de huid en de onderliggende weefsels. Ik wissel het telkens af met masseren met de handen. Door de warmte van de stenen in combinatie met het masseren kunnen de spieren zich volledig ontspannen. Het stimuleert de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen. De Hotstone massage is bij uitstek een behandeling voor het bereiken van een diepe ontspanning.

Tijd: 75 minuten

Tarieven en vergoedingen

Tarieven natuurgeneeskundig consult

Natuurgeneeskundig massage consult: 75 minuten: € 87;50

Pakket korting: 6 sessies van 75 minuten en telefonische intake € 465* (korting € 77,50).
*De telefonische intake van 15 minuten verplicht je tot niets!

Vergoeding natuurgeneeskundig consult

Caroline is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC, waardoor zij als zorgverlener wordt erkend door zorgverzekeraars. Vergoedingen 2019 zijn afhankelijk van jouw aanvullende verzekering.

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Daarna wordt het consult in rekening gebracht.

Openingstijden & Contact

Openingstijden natuurgeneeskundige praktijk

Dinsdag van 11 tot 21.00 uur
Woensdag van 9:30 tot 18:00 uur
Vrijdag van 11:00 tot 21:00 uur
Zaterdag van 09:30 tot 18:00 uur

 

Je kunt je hier aanmelden.
De no-stress massages worden gegeven door natuurgeneeskundig therapeut Caroline Vermeulen.  Hier meer info over haar achtergrond.  

Pakket deal: boek nu 6 sessies en krijg 77,50 euro korting!