Traditionele Thaise yoga massage


De Traditionele Thaise yoga massage is een ruim 2500 jaar oude boeddhistische vorm van lichaamswerk die bestaat uit een combinatie van yoga-strekkingen, massage en acupressuur. Door heel bewust los te laten tijdens de yogastrekkingen kun je een diepe meditatieve ontspanning ervaren.

Thaise massage verbetert de doorbloeding en het voert afvalstoffen versneld af. Het immuunsysteem verbetert en pijn vermindert of verdwijnt. De flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe en je houding verbetert. Door de energiebanen te behandelen wordt ook het energetische lichaam weer in balans gebracht en verbetert de algehele vitaliteit.

Thaise massage past uitstekend binnen onze stressvolle westerse samenleving. Naast een gebrek aan ontspanning, zitten we vaak ook hele dagen achter de computer en bewegen we steeds minder. Daardoor krijgen we allerhande klachten die met de strekkingen en de acupressuur uit de Thaise yogamassage kunnen worden verholpen. Dat maakt de Thaise massage zo onderscheidend en heilzaam.

Thaise massage kan diep en stevig zijn maar ook zacht en dynamisch. Ik pas de massage altijd aan de mogelijkheden en behoeften van jouw lichaam aan. Over het algemeen gebruik ik geen olie bij de Thaise massage.

Tijd: 60 of 90 minuten
Prijs: € 55 of € 75

Tok sen
Een techniek die ik naast de Thaise massage ook kan gebruiken is Tok Sen. Tok betekent kloppen of vallen en Sen betekent energiebaan. Met behulp van een houten hamertje en een houten stokje klop ik ritmisch op de energiebanen van het lichaam. Het kloppen stimuleert de chi, ofwel energie, in de energiebanen en het heft eventuele blokkades op. Het kloppen veroorzaakt diepe trillingen in het lichaam waardoor ook de spieren zich ontspannen en zachter worden. Het geluid van het zacht ritmisch tikken wekt vaak een meditatieve staat op waardoor er een diepe ontspanning ervaren kan worden.

Tok Sen-massage wordt over makkelijk zittende kleding gegeven of op de blote huid met speciale biologische rijstolie. De Tok Sen massage is heel geschikt bij vermoeidheid, stress en pijnlijke, moeilijk te ontspannen spieren.

Tijd: 60 of 90 minuten , als onderdeel van een Thaise massage
Prijs: € 55 of € 75

Kruidenstempels
De Thaise kruidenstempel massage kan als onderdeel van een Thaise yoga massage of als compleet op zichzelf staande behandeling worden gegeven. De stempels zijn gemaakt van katoenen doeken gevuld met geneeskrachtige gedroogde Thaise kruiden. De stempels worden met stoom verhit en als de stempels warm zijn wordt de, met biologische rijstolie ingesmeerde, huid er mee gemasseerd (gestempeld). Door de warmte trekken de kruiden diep in de huid en geven daar hun geneeskrachtige werking af. De spieren raken beter doorbloed, kunnen daardoor makkelijker hun afvalstoffen afgeven en worden zachter. De stempels helpen mee het lichaam te ontgiften en te ontspannen, waardoor het immuun systeem een boost krijgt en je weerstand kan verbeteren. Kortom een geweldige aanvulling op de Thaise massage.

Stempels kosten € 8 euro per stuk deze kosten komen bovenop de kosten van een massage, de stempel krijg je mee naar huis  en is geschikt om aantal voetbaden mee te maken

Heb je meer informatie nodig? Neem dan vooral contact met me op.
Caroline: 0629016596 of info@lieverlos.nl