Therapeutische Thaise massage


Traditionele Thaise massage heeft Boeddhistische wortels. Van oorsprong werd deze massage alleen door de monniken in de tempels gegeven. Afkomstig uit deze traditie vind je twee belangrijke elementen terug in de traditionele Thaise massage. Metta: liefdevolle aandacht en Mindfulness: Vriendelijke opmerkzaamheid.

Hoe ik werk

Bij de Thaise massagetherapie maak ik gebruik van aantal verschillende technieken. Zo werk ik bijvoorbeeld met acupressuur. Bij acupressuur worden bepaalde punten die zich vaak op de energiebanen bevinden met de duimen ingedrukt. Veel fysieke en energetische klachten kunnen d.m.v acupressuur worden opgelost. Verder gebruik ik de aan yoga ontleende strekkingen en werk ik met de dynamische en ritmische osteo-thai technieken. Het werken vanuit mindfulness en metta, de precisie van de acupressuur en de zachte openende dynamische technieken geven een diepe ontspanning en een boost aan het immuun systeem. De Thaise therapeutische massage werkt diep door op zowel het energetische- , fysieke- en emotionele lichaam.

Ik heb mij de laatste jaren in het bijzonder verdiept in het werken met stress, burn-out, chronische pijn en spier spanningsklachten.

Andere veel gebruikte technieken bij massagetherapie

  • Kruidenstempels (ontgiftend, verwarmend en ter ontspanning )
  • Tok sen (zachte kloptechnieken met een houten hamertje)
  • Chinese 5-elementen leer (diagnose, begrip en zelfredzaamheid)
  • Hartcoherentie (stressreductie)
  • Mindfulness-technieken (acceptatie, begrip en zelfredzaamheid)

Voor welke klachten kun je bij mij terecht?

  • Stress en energie gerelateerde klachten: zoals chronische pijn, vermoeidheid, hyperventilatie, burn-out, hoge bloeddruk, slaapproblemen, moeite met loslaten.
  • Fysieke spanningsklachten: zoals aspecifieke lage rugpijn, frozen shoulder, spanningshoofdpijn en migraine, pijnlijke spieren en gewrichten en zwangerschapsklachten.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Tijdens de eerste sessie kijken we hoe jouw klacht is ontstaan en wat de mogelijkheden zijn om de klacht te behandelen. Dit doen we aan de hand van een vragenlijst en eventueel doen we een aantal fysieke testen. De vragenlijst kun  je voor een deel thuis op je gemak kan invullen, dat scheelt veel tijd. Samen maken we dan een behandelplan met een inschatting van tijd. Voor de meeste klachten zijn er tussen de 4 en 8 sessies nodig om iets te veranderen.  TIP: claim je gratis 20 minuten eerste consult.

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC, vergoedingen voor de natuurgeneeskundige consulten/ massagetherapie zijn afhankelijk van de door jouw afgesloten aanvullende verzekering. Zie voor vergoedingen zorgwijzer

Heb je meer informatie nodig? Neem dan vooral contact met me op.
Caroline: 0629016596 of info@lieverlos.nl