De vijf natuurgerichte principes


De vijf natuurgerichte principes zijn: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Ik geef hieronder een korte omschrijving.

Energie: voor het functioneren van het menselijk lichaam is energie de basis. De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om goed te kunnen functioneren.

Prikkeloverdracht: ons zenuwstelsel en ons hormonale stelsel zorgen voor prikkeloverdracht. Als deze systemen niet goed werken, door bijvoorbeeld te veel stress, kunnen we niet goed functioneren.

Drainage: in onze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest dagelijks belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Het kost veel energie om deze gifstoffen af te voeren. Het is dus belangrijk om te onderzoeken welke gifstoffen je in je systeem toelaat en hoe je deze ook weer kunt afvoeren.

Voeding: Goede voeding voorziet het lichaam van de noodzakelijke voedingsstoffen om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Ook geestelijke voeding die we tot ons nemen is van belang. Waar voed jij je geest mee? Er komt op een dag nog al wat langs aan nieuws, ideeën en meningen. Veel negatieve informatie kan ook echt vergiftigend werken. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal je sneller genezen.

Psyche: Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe ze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

terug