n

Wat is Lieverlos mindfulness Amsterdam

Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het huidige moment met een milde en vriendelijk houding. Dat is best lastig. Voor je het weet nemen allerlei gedachten en gevoelens je mee op reis en functioneer je op de automatische piloot. Je eet een boterham -hier en nu- en in je hoofd zit je bij je werk of je boodschappenlijstje. Opeens is je broodje op, zonder dat je iets geproefd hebt. Herkenbaar?

Bewust van automatische patronen

Een milde en vriendelijk houding betekent zonder (voor)oordelen naar je huidige ervaring kijken. We vinden al snel iets van onze ervaringen: het is prettig of vervelend, goed of fout. Het is niet per definitie fout dat we ergens iets van vinden, maar vaak hebben we niet door dat we vast zitten in automatische denk- en doe-patronen. Je daar bewust van zijn geeft meer keuzevrijheid en minder stress. Piekeren over het verleden of zorgen over de toekomst zijn veelvoorkomende automatische mentale patronen die stress opleveren. Met Mindfulness Amsterdam bij Lieverlos leer je hier op een constructieve manier mee omgaan.

Neem je stress serieus

We krijgen tegenwoordig een overvloed aan prikkels binnen: een drukke en veeleisende wereld inclusief de sociale media en moderne communicatiemiddelen. We rennen automatisch mee en leggen de lat steeds hoger. Dit alles kan een bron van stress zijn. Mindfulness leert ons om die stress te herkennen en serieus te nemen. Je leert bewuste keuzes te maken, de prikkels te managen en meer ruimte te maken voor ontspanning.

Oefen mindfulness in 8 weken bij Lieverlos

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. Lieverlos organiseert een 8-weekse MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training. Deze training bestaat uit 8 sessies van ongeveer 2 uur en 15 minuten en één oefendag. Iedere sessie heeft een eigen thema, zoals stress herkennen en het omgaan met grenzen. Tijdens de oefendag maak je op een dieper niveau contact met mindfulness Amsterdam. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt.

 

Praktische Mindfulness training

Mindfulness Amsterdam is een praktische training. Je leert door te doen. Theorie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast is er tijd voor feedback en het uitwisselen van ervaringen met de andere cursisten.

Dagelijks oefenen

Aandacht trainen is een vaardigheid die je niet uit een boekje kunt leren, dat heeft oefening nodig. Daarom is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Houdt rekening met 6 dagen per week, drie kwartier per dag, tijd om te oefenen gedurende de trainingsperiode.

Kleine groep of individueel

Bij Lieverlos draait alles om persoonlijke aandacht. Door de kleine groepen is mogelijk om meer aandacht te besteden aan iedere deelnemer en daar gaat het om bij mindfulness: aandacht. Extra begeleiding bij het leren mediteren wordt meestal zeer gewaardeerd. De maximale groepsgrootte bij Lieverlos mindfulness cursus Amsterdam is 6 deelnemers. Als een groep, om wat voor reden dan ook, niet bij jou past kun je ook een individueel traject volgen.

Voor wie is Mindfulness?

Voor iedereen die:

  • de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren;
  • stress ervaart en hier beter mee om wil gaan;
  • zich meer op z’n gemak voelt in een kleine groep;
  • wil leren om zijn grenzen beter te bewaken;
  • het gevoel heeft geleefd te worden en niet weet hoe dit te veranderen.

Wat levert het je op?

Positieve effecten van mindfulness bij Lieverlos kunnen zijn:

  • minder piekeren, meer concentratie;
  • meer ontspanning, meer rust, beter slapen;
  • sneller loslaten van negatieve gebeurtenissen;
  • meer kunnen genieten van het moment;
  • verbeteren van energie en zelfvertrouwen.

Cursusmateriaal

Inbegrepen bij de mindfulness training Amsterdam  zijn een werkboek met achtergrondinformatie en mindfulness oefeningen en 6 audiobestanden met begeleidende meditatie- en yogaoefeningen waarmee je dagelijks thuis oefent.

Tarieven en vergoedingen

De kosten bedragen € 395,00 inclusief uitgebreide cursusmap, zes audiobestanden, 1 oefendag, persoonlijk intake gesprek en 8 sessies van ongeveer 2 uur en 15 minuten. Ook de oefenmiddag met een mindful theeceremonie t.w.v. € 75,00 is bij deze prijs inbegrepen.

 

Tip: Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van de) de mindfulness training van Lieverlos. Voorwaarden bij veel zorgverzekeraars is dat de trainers gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN zijn. Alle trainers van Lieverlos zijn gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN.

Kennismakingsgesprek

Wanneer je je inschrijft, plannen we een kennismakingsgesprek waarin we jouw wensen en verwachtingen bespreken. Ik vertel dan ook wat meer over de inhoud van de mindfulness training Amsterdam waarna we in onderling overleg bepalen of de training ook echt wat voor je is.

Data & Contact

De eerstvolgende training start op woensdag 4 september van 18:15 tot 20:30 uur.

Je kunt je hier inschrijven/aanmelden

. De cursus mindfulness Amsterdam oost en zuid van 07-09-2019 wordt gegeven door Caroline Vermeulen.
Hier meer info over haar achtergrond. 

 

De cursus mindfulness Amsterdam oost en zuid van xx-xx-xx wordt gegeven door Anita.
Hier meer info over haar achtergrond.

Interesse in de training? Boek jouw gratis intake.