mindfulness light training


Wat is een mindfulness light training?

De mindfulness light training is inhoudelijk bijna hetzelfde als de standaard 8-weekse mindfulness training van Lieverlos. Het verschil zit hem vooral in de duur van de thuisbeoefening, 15 i.p.v. 45 minuten per dag.  Verder duren de sessies 15 minuten korter dan bij de standaard training, kan omdat dat ik meditaties allemaal net iets heb ingekort. De groepen bestaan uit maximaal 5 personen, dat is effectief en staat garant voor veel persoonlijke aandacht.

Waarom mindfulness light?

Omdat het gewoon niet voor iedereen haalbaar is om 45 minuten per dag te oefenen en mindfulness ook heel waardevol kan zijn als je dagelijks 15 minuten oefent. De oefendag is optioneel, het is heerlijk als je het op kan brengen maar geen must. Je betaald er dus ook niet voor als je er niet bij kan zijn.

Hoe ziet de training eruit.

De training bestaat uit 8 sessies van ongeveer 1 uur en 45 minuten. Iedere sessie heeft een eigen thema. Stress herkennen en het omgaan met grenzen zijn hier voorbeelden van. Vier keer per jaar organiseer ik een oefendag, die kun je met korting mag bijboeken, het is dus niet verplicht. Deze dag biedt de gelegenheid om langduriger met mindfulness te oefenen en hier op een dieper niveau contact mee te maken. Tijdens deze dag worden de zintuigen gestreeld met een mindful proeverij, verder wordt de dag grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt.

Praktische training

Een mindfulness training is geen theoretische, maar een praktische training. Je leert door te doen. Theorie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast is er tijd voor feedback en het uitwisselen van ervaringen met de andere cursisten.

Dagelijks oefenen

Aandacht trainen is een vaardigheid die je niet uit een boekje kunt leren, dat heeft oefening nodig. Tijdens de mindfulness training Amsterdam is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de training geldt als richtlijn om 6 dagen per week 15 minuten per dag te oefenen.

Voor wie is mindfulness light?

Voor iedereen die:
• de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren
• stress ervaart en hier beter mee om zou willen gaan
• zich meer op z’n gemak voelt in een kleine groep
• die wil leren om zijn grenzen beter te bewaken
• het gevoel heeft geleefd te worden en niet weet hoe dit te veranderen
• die 15 minuten per dag wil oefenen

Wat levert het je op ?

Positieve effecten van de mindfulness cursus Amsterdam, van Lieverlos, kunnen zijn:
• minder piekeren, meer concentratie;
• meer ontspanning, meer rust, beter slapen;
• sneller loslaten van negatieve gebeurtenissen;
• meer kunnen genieten van het moment;
• verbeteren van energie en zelfvertrouwen;
• beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen;

Cursusmateriaal

Inbegrepen bij de cursus mindfulness Amsterdam zijn een werkboek met achtergrondinformatie en mindfulness oefeningen en 6 audiobestanden met begeleidende meditatie- en yogaoefeningen waar je dagelijks thuis mee gaat oefenen.

Kosten

De kosten bedragen € 275,– inclusief uitgebreide cursusmap, zes audiobestanden, 8 sessies van 1 uur en 45 minuten.De stilte dag met een mindful thee ceremonie t.w.v. € 100 is niet bij deze prijs inbegrepen. Deze dag kun je voor een het gereduceerde tarief van € 50 euro bij  boeken.

Data

De eerstvolgende training start op woensdag 23 mei van 18.00 tot 19.45 uur.