n

Mindfulness Amsterdam

Mindfulness beoefenen bij Lieverlos:

Mindfulness wordt bij Lieverlos op de volgende twee manieren aangeboden.

  1.  Je volgt een stressreductie traject. Mindfulness is een onderdeel van een holistisch coaching en trainingstraject waarbij je leert stress de baas te worden. Zie stressreductie therapie.
  2. Je volgt een individuele 8-weekse mindfulness based stressreductie training (MBSR-training). Heb je hier interesse in, lees dan verder.


Wat is mindfulness.

Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het huidige moment met een milde en vriendelijk houding. Dat is best lastig. Voor je het weet nemen allerlei gedachten en gevoelens je mee op reis en functioneer je op de automatische piloot. Je eet een boterham -hier en nu- en in je hoofd zit je bij je werk of je boodschappenlijstje. Opeens is je broodje op, zonder dat je iets geproefd hebt. Herkenbaar?


Bewust van automatische patronen.

Bij mindfulness oefen je om de dingen die in het hier en nu plaatsvinden zonder oordeel en gehechtheid te bekijken. We vinden al snel iets van onze ervaringen: het is prettig of vervelend, goed of fout. Het is niet per definitie fout dat we ergens iets van vinden, maar vaak hebben we niet door dat we vast zitten in automatische denk- en doe-patronen. Je daar bewust van zijn geeft meer keuzevrijheid en minder stress. Piekeren over het verleden of zorgen over de toekomst zijn veelvoorkomende automatische mentale patronen die stress opleveren. Met Mindfulness Amsterdam bij Lieverlos leer je hier op een constructieve manier mee omgaan.


Neem je stress serieus.

We krijgen tegenwoordig een overvloed aan prikkels binnen: een drukke en veeleisende wereld inclusief de sociale media en moderne communicatiemiddelen. We rennen automatisch mee en leggen de lat steeds hoger. Dit alles kan een bron van stress zijn. Mindfulness leert ons om die stress te herkennen en serieus te nemen. Je leert bewuste keuzes te maken, de prikkels te managen en meer ruimte te maken voor ontspanning.

Een 8-weekse mindfulness training individueel

Individuele 8-weekse mindfulness training

Bij Lieverlos draait alles om persoonlijke aandacht. Daarom geeft Caroline van Lieverlos individuele mindfulness trainingen. Bij een individueel traject kun je altijd al je ervaringen delen en je vragen stellen. De warme en professionele praktijkruimte aan de Holendrechstraat en de vriendelijke benadering van Caroline zorgen voor een open en veilige leer omgeving .

De training bestaat uit 8 sessies van ongeveer 1,5 uur. Iedere sessie heeft een eigen thema, zoals stress herkennen en het omgaan met grenzen. Verder is er de mogelijkheid om voor een gereduceerd tarief een oefendag bij te wonen. Tijdens de oefendag maak je op een dieper niveau contact met mindfulness. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt.


Dagelijks oefenen

Aandacht trainen is een vaardigheid die je niet uit een boekje kunt leren, dat heeft oefening nodig. Daarom is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Houdt rekening met 6 dagen per week, 30 minuten per dag, tijd om te oefenen gedurende de trainingsperiode.

Tarieven en vergoedingen

Tarief

Individuele mindfulness training € 620,00

  • 8 sessies van 90 minuten.
  • Vrijblijvende telefonische intake van 20 minuten t.w.v. € 25,00
  • 50% korting op een mindfulness stilte dag van 75;00


Vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van de) de Mindfulness training. Voorwaarden bij veel zorgverzekeraars is dat de trainers gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN zijn. Caroline van Lieverlos is gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN.


Cursus materiaal 

Inbegrepen bij de cursus Mindfulness Amsterdam zijn een werkboek met achtergrondinformatie en mindfulness oefeningen en 6 audiobestanden met begeleidende meditatie- en yogaoefeningen waarmee je dagelijks thuis oefent.


Kennismakingsgesprek

Wanneer je je inschrijft, plannen we een kennismakingsgesprek waarin we jouw wensen en verwachtingen bespreken. Ik vertel dan ook wat meer over de inhoud van de training. waarna we in onderling overleg bepalen of de training ook echt wat voor je is.

Interesse in de training? Boek jouw gratis intake.