Mindfulness small group training


De mindfulness small group training is inhoudelijk hetzelfde als de reguliere mindfulness training van Lieverlos. Het verschil zit hem alleen in de duur van de sessies, deze zijn net iets korter. Met maar met een kleine groep, is het mogelijk precies hetzelfde te bereiken in net iets minder tijd.

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit 8 sessies van ongeveer 1 uur en 45 minuten en één oefendag. Iedere sessie heeft een eigen thema. Stress herkennen en het omgaan met grenzen zijn hier voorbeelden van. Een wekelijkse oefensessie, gedurende 8 weken is goed te overzien en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten.  Vier keer per jaar is er een stilte dag. Deze dag biedt de gelegenheid om langduriger met mindfulness te oefenen en hier op een dieper niveau contact mee te maken. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt.

Praktische training

Mindfulnesstraining is geen theoretische, maar een praktische training. Je leert door te doen. Theorie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast is er tijd voor feedback en het uitwisselen van ervaringen met de andere cursisten.

Dagelijks oefenen

Aandacht trainen is een vaardigheid die je niet uit een boekje kunt leren, dat heeft oefening nodig. Tijdens de mindfulness training Amsterdam is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de training geldt als richtlijn om 6 dagen per week drie kwartier per dag te oefenen.

Voor wie is mindfulness?

Voor iedereen die:
• de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren
• stress ervaart en hier beter mee om zou willen gaan
• zich meer op z’n gemak voelt in een kleine groep
• die wil leren om zijn grenzen beter te bewaken
• het gevoel heeft geleefd te worden en niet weet hoe dit te veranderen

Wat levert het je op ?

Positieve effecten van de mindfulness cursus Amsterdam, van lieverlos, kunnen zijn:
• minder piekeren, meer concentratie;
• meer ontspanning, meer rust, beter slapen;
• sneller loslaten van negatieve gebeurtenissen;
• meer kunnen genieten van het moment;
• verbeteren van energie en zelfvertrouwen;
• beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen;

Lieverlos small group Mindfulness training

Bij Lieverlos mindfulness trainingen draait alles om persoonlijke aandacht. Door de kleine groepen is mogelijk om meer aandacht te besteden aan iedere deelnemer en daar gaat het om bij mindfulness: aandacht. Wat extra begeleiding bij het leren mediteren wordt zeer gewaardeerd. De maximale groepsgrootte is 5 deelnemers.

Cursusmateriaal

Inbegrepen bij de cursus mindfulness Amsterdam zijn een werkboek met achtergrondinformatie en mindfulness oefeningen en 6 audiobestanden met begeleidende meditatie- en yogaoefeningen waar je dagelijks thuis mee gaat oefenen.

Kosten

De kosten bedragen € 395,– inclusief uitgebreide cursusmap, zes audiobestanden. Ook de stilte dag met een mindful thee ceremony t.w.v. € 100 is bij deze prijs inbegrepen.

Data

De eerstvolgende training start op zaterdag 28 april van 10.45 tot 12.30 uur.

Kennismakingsgesprek

Wanneer je je inschrijft, hebben we een kennismakingsgesprek waarin we jouw wensen en verwachtingen bespreken. Ik vertel dan ook wat meer over de inhoud van de mindfulness training, waarna we in onderling overleg bepalen of de training ook echt wat voor je is.