Individuele sessies

Natuurgeneeskundig consult

Eerste contact. Na aanleiding van ons e-mail of telefonische contact, krijg je van mij een intake formulier opgestuurd. Deze intake vul je thuis op je gemak in en stuur je voor je eerste sessie terug. In de intake staat onder andere welk klachten er zijn en wat jou hulpvraag is. Ik lees alles goed door en denk alvast na over hoe ik jou het beste kan begeleiden.

Intake en vervolg sessies. De eerste sessie bespreken we de intake en jouw hulpvraag, samen kijken we welke behandelwijzen bij jou passen. Daarna neem ik een aroma-analyse bij je af, hierdoor weet ik weet welke etherische oliën ik straks therapeutisch voor jou mag inzetten. Een aroma-analyse is al een mini behandeling op zich. Na de intake schrijf ik onze afspraken op in een behandelplan, hierin staan jouw wensen en hoe ik denk dat ik jou het beste kan helpen. Het behandel plan krijg je de volgende dag toegestuurd en als je het behandelplan ook helemaal ziet zitten kunnen we een vervolg afspraak inplannen. zowel de intake en de vervolg sessies duren 70 minuten.

Werkwijze. Als natuurgeneeskundige werk ik met natuurlijke interventies die het zelfherstellend vermogen versterken. Natuurlijke interventies zoals etherische oliën, kruiden, voedingsadviezen, massage, therapeutisch gesprek, mogen nooit schaden maar kunnen wel heel krachtig zijn. Dat vind ik het mooie van complementaire zorg. Complementaire zorg is aanvullende zorg en kan prima met reguliere zorg samengaan en deze versterken. Ik ben opgeleid als: shiatsu/massagetherapeut, mindfulness/stressreductie coach, orthomoleculair voedingstherapeut en volg momenteel drie jarige hbo opleiding voor klinisch aroma/fytotherapeut, het diploma aroma consulent bezit ik al.

Factuur en betaling. Je kunt in de praktijk contant of met een Tikkie betalen. Aan het eind van de dag stuur ik je een factuur toe, die je bij je zorgverzekeraar kunt declareren.

Doelgroep, welke klacht?

Lieverlos is een natuurgeneeskundige praktijk voor vrouwen en richt zich op de volgende klachten:

Stress- en vitaliteitsklachten. Bij vitaliteitspraktijk Lieverlos kun je terecht voor allerlei soorten stress- en vitaliteitsgerelateerde klachten. Ik werk altijd met een op maat gemaakt behandeltraject, waarbij je leert hoe je je lichaam en geest weer kunt ontspannen en je immuunsysteem kunt versterken. Orthomoleculaire voedingstherapie, aromatherapie, massagetherapie en stressreductietechnieken kunnen daar allemaal een onderdeel van zijn.

Burn-out een beetje stress is helemaal niet erg, maar als je vaak en veel stress hebt kan dat je volledig uitputten. Bij uitputting spreken we dan over burn-out syndroom of overspannenheid. Stressreductietherapie, massagetherapie, orthomoleculaire voedingstherapie en aromatherapie kunnen allemaal onderdeel zijn bij een behandeltraject waarbij stressreductie op de voorgrond staat.

Hoge spierspanning en of pijnklachten zijn veel voorkomende stressgerelateerde klachten, die vaak voortkomen uit een fysieke of mentale overbelasting. Massagetherapie is bij uitstek geschikt voor dit soort klachten. Zeker als massagetherapie ondersteund wordt met aromatherapie en stressreductietechnieken.

Vermoeidheid is ook een echte leefstijlklacht die vaak het gevolg is van langdurige stress en of een niet vitale leefstijl. Natuurlijk is het belangrijk om eerst uit te sluiten of er geen onderliggende fysieke of mentale ziekten aanwezig zijn. Maar heel vaak is dit bij vermoeidheidsklachten niet het geval en als dat zo is kan ik met jou aan de slag. Voeding, massagetherapie, aromatherapie en mindfulness behoren allemaal tot de mogelijkheden om jouw vermoeidheidsklachten aan te pakken en je vitaliteit te versterken.

Overgangsklachten. De menopauze, is een fase die voor veel vrouwen spanning en ongemak geeft. Fysiek, maar vaak ook emotioneel en mentaal gebeurt er veel. Ik help je om je overgangsklachten te verzachten. Je leert hier om te focussen op je kracht, te accepteren wat je niet kunt veranderen en los te laten wat je niet meer nodig hebt. Ik zet aromatherapie in bij emotionele en fysieke ongemakken. Ik maak mooie oliën die het hart openen en het hoofd koel houden. Daarnaast gebruik ik massagetherapie om op een prettige ontspannen manier meer met je lijf in contact te komen. Stressreductie-coaching en voedingsadviezen behoren ook tot de mogelijkheden.

Vitaal na (borst)kanker Een speciaal plekje in mijn hart, hebben mensen die kanker hebben gehad. Als geen ander weet ik dat kanker je wereld op zijn kop zet en dat liefdevolle ondersteuning, na een periode van stress en intensieve behandelingen, meer dan welkom is. Afhankelijk van de precieze hulpvraag kunnen een of meer van de volgende interventies ingezet worden: massagetherapie, aromatherapie, mindfulness en voeding- en leefstijladviezen. De zorg die ik geef is er op gericht om jouw welzijn te vergroten, stress te verminderen en je immuunsysteem te versterken. Binnen al mijn werkgebieden weet ik precies wat wel en wat niet mogelijk is in de nazorg bij kanker. De zorg die ik geef is complementair, ik zal dus nooit op de stoel van jouw medisch specialist gaan zitten. Aanvullende zorg, mits gegeven door een professioneel therapeut kan echt het verschil maken.

Stressvrij zwanger is ontwikkeld voor vrouwen die hun zwangerschap meer ontspannen willen beleven. Ik werk met Body-Cushion: deze speciaal ontwikkelde zwangerschapskussens maken het mogelijk om comfortabel op je buik te liggen gedurende alle fasen van je zwangerschap. Ik gebruik koudgeperste kwaliteitsolie, specifiek om de zwangere huid te ondersteunen. Verder werk ik met fytotherapie en etherische oliën, die helpen bij zwangerschapskwaaltjes en stressgerelateerde klachten. Tijdens een fijne ontspannende zwangerschapsmassage leer ik je hoe je hart coherentie kan gebruiken om nog dieper te ontspannen en beter in contact te komen met jouw kindje. Zie ook aanbiedingspakket stressvrij zwanger.

Overgewicht. Duurzaam slank is een voeding en leefstijl programma dat ik aan het ontwikkelen ben, het is een online programma aangevuld met 12 sessies in de praktijk. Het is een intensief en leuk programma voor een duurzaam slank en vitaal leven. Ik ben dit op dit moment mij eerste pilots aan het draaien en daar mag jij ook aan meedoen indien je interesse hebt. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Huidklachten kunnen door stress verergeren of er zelfs door ontstaan, maar ze kunnen vooral veel stress opleveren. Ik ben geen huidtherapeut maar wil hier toch graag iets over zeggen. Omdat vrouwen met huidklachten soms last van stress en schaamte hebben wil ik je laten weten dat je bij Lieverlos welkom bent zoals je bent. Bovendien kun je met de bepaalde plantenstoffen en de goede olie de huidklachten veel rustiger krijgen. Tenslotte kunnen mindfulness en andere stressreductie technieken je helpen om meer ontspannen in het leven te staan.

Ontspanningsmassage, wil je gewoon lekker ontspannen en is er heen specifieke klacht of hulpvraag waar je aan wilt werken dan kan dat ook. Voor een ontspanningsmassage is geen intake nodig. Je kan hier heerlijke oliemassages, relaxte shiatsu massage of een verwarmende hotstone massage krijgen. Let op de zorgverzekeraar vergoed deze behandelingen niet.

Ook behoort een individuele mindfulness training (mbsr) tot de mogelijkheden bij Lieverlos.

Openingstijden en contact

Openingstijden
Maandag: 13.00 uur tot 22.00 uur.
Woensdag: 11.00 uur tot 22.00 uur.
Vrijdag: 11.00 uur tot 19.30 uur.

Contact
Lieverlos is gevestigd aan de Holendrechtstraat in de Rivierenbuurt van Amsterdam-Zuid. De praktijkruimte bevindt zich op de tweede verdieping en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je met de auto; er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Voor het maken van een afspraak klik hier.

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25