Aromatherapie

Wat is Aromatherapie.

Als aromatherapeut maakt ik gebruik van natuurlijke plantaardige stoffen zoals: etherische oliën, CO2 extracten, plantaardige basisoliën en soms kruiden. Ik gebruiken deze krachtige plantenstoffen om jouw klachten te verminderen. Deze heerlijk geurende stoffen hebben een enorme potentiaal aan geneeskrachtige eigenschappen. Je kunt gerust spreken van plantmedicijn, de werking is krachtig en effectief en ze moeten met zorgvuldigheid gebruikt worden.

Wat zijn etherische oliën

Etherische oliën worden verkregen door verschillende delen van planten (bloemen, wortels, blad, takjes, schors etc.) te distilleren met water of met CO2 te extraheren. Je hebt heel veel plantenmateriaal nodig voor een klein beetje etherische olie, daarom zijn ze ook zo kostbaar. 1 druppel biologische roos kost 1 euro, 1 druppel roos ruikt hemels. Wil je een liter etherische rozenolie maken dan heb je daar ongeveer 5000 kg bloemen voor nodig.  Dat is de reden dat ik nooit zomaar een olie koop, ik ben me heel bewust van de hoeveel planten die er in zitten en ik zet ze vooral in om hun geneeskrachtige werking.

Toedieningsvorm van etherische olie

Je kunt etherische olie op verschillende manieren toedienen. Je kunt olie verdampen zo komt het via de longen in het lichaam of je kunt de etherische olie via de huid toedienen. Je gebruikt etherische olie zelden puur op de huid, ze worden meestal opgelost een basisolie of een zalf. Zo werk ik met meer dan 10 verschillende soorten basisoliën en wassen die ook allemaal weer hun eigen therapeutisch werking hebben.

De therapeutische werking van etherische oliën

Het werkingsgebied van etherische oliën is heel breed, sommige oliën werken vooral op de psyche en andere werken juist meer fysiek. Bijna alle oliën hebben een anti- bacteriële, -fungale en -virale werking. Een kleine greep uit de helende eigenschappen van etherische olie: jeukstillend, pijnstillend, bloeddrukverlagend, angst remmend, ontspannend,  antiseptisch, krampstillend. Er is geen klacht of er zijn mooie ondersteunende oliën bij te vinden.

In de praktijk en voor thuis.

In de praktijk maak ik gebruik van aromatherapie, bijvoorbeeld tijdens massages, voetbaden en via verdamping. Daarnaast maak speciaal voor jou op maat gemaakte producten (zalf, crème, sprays, balsems etc). Zo kun je thuis de therapie verlengen en je klachten aanpakken. Ik werk uitsluitend etherische oliën of CO2 extracten – die biologisch of wild geplukt zijn en ben op de hoogte van hun indicaties en contra-indicaties. De producten die ik in de praktijk gebruik, zijn onderdeel van jouw behandeling en dus bij de prijs inbegrepen. Producten voor thuis daar wordt een vergoeding voor gevraagd.

Altijd een uniek recept

In een recept maak ik altijd gebruik van meerdere etherische oliën, het samenspel van de verschillende oliën doet er namelijk ook toe. Je verdiept of verbreed daardoor de werking van de olie. Elk recept is daarom uniek en de kennis daarover vergt veel studie en beoefening. Hoe de verschillende etherische oliën een mooi geurboeket vormen dat is al een studie op zich. Het water wat overblijft na het destillatie proces van een etherische olie heet hydrolaat er zitten heel andere stoffen in dan in de etherische olie, ze zijn heel mild en ik gebruik bijvoorbeeld in sprays en kompressen.

Contact
Lieverlos is gevestigd aan de Holendrechtstraat in de Rivierenbuurt van Amsterdam-Zuid. De schone en sfeervolle praktijkruimte bevindt zich op de tweede verdieping en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je met de auto; er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Voor het maken van een afspraak klik hier.

 Gratis telefonische intake t.w.v.  €25